Ádám Martin: Ha ez nem volt tizenegyes, gyalog megyek vissza Koreáig!

2022. szeptember 27. 17:43

A dél-koreai listavezető Hyundai Ulszanban játszó támadó a búcsúzó Szalai Ádám helyére állt be az Olaszország elleni NL-mérkőzés 75. percében.

2022. szeptember 27. 17:43
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Mint azt élő közvetítésünkben is olvashatták, a tavalyi NB I-es pontvadászat toronymagasan legeredményesebb támadója (az utóbbi 40 évben senki nem rúgott 30-nál több gólt a magyar élvonalban, ezt múlta felül az előző idényben plusz egy találattal a gólkirály Ádám Martin) az olaszok elleni meccsen a 75. percben állt be, és négy perc múlva már hatalmas ziccerbe is került.

Egyedül vette át a labdát a 16-oson belül, a nyilvánvaló gólhelyzet nem volt vitás, ám Alessandro Bastoni hátulról, egyértelműen meglökte őt. A francia játékvezető, Benolt Bastien érthetetlen módon nem ítélt büntetőt, és persze, nem is állította ki az Internazionale játékosát,

ám még nagyobb meglepetésre a VAR-szobában ülők is úgy ítélték meg, hogy nem történt szabálytalanság.

Történelmi pillanat: Szalai Ádám elköszön a válogatottól, Ádám Martin váltja... Fotó: MTI/Kovács Tamás
Történelmi pillanat: Szalai Ádám elköszön a válogatottól, Ádám Martin váltja... Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ádám Martin a mérkőzés után az MTI-nek nyilatkozott, először a magyar válogatott visszavonuló csapatkapitányát méltatta, majd szokásos, szókimondó stílusában a mérkőzés alakulásáról is elmondta a véleményét:

- Szalai Ádám személyében egy rendkívül fontos embert veszítettünk el a pályán és az öltözőben egyaránt, de ilyen a futball, csinálnunk kell tovább. Azt, hogy én leszek-e az utódja, nem az én dolgom megítélni, azt a szövetségi kapitány feladata eldönteni, hogy kivel pótoljuk Ádámot. Sajnálom, hogy a visszavonulás  mellett döntött, hiszen a személyében olyan embert ismertem meg, akihez hasonlóval még nem találkoztam a pályafutásom során. De hát muszáj tovább lépnünk. Ami a mérkőzést illeti: az első félidőt kiegyenlítettnek láttam, de a második bekapott gólt követően már futottunk az eredmény után, és bár megvoltak a lehetőségeink, a kapu előtt nem tudtunk elég határozottak lenni. Hozzá kell tenni: Donnarumma ismét bizonyította, hogy a világ egyik legjobb kapusa, remekül védett! Ugyanakkor nem lehetünk elégedetlenek és csalódottak, hiszen nagyon jó csapatok ellen játszhattunk, lemérhettük, hogy mit tudunk, és azt is, hogy hol tartunk. Úgy gondolom,

Viszont ha a gólhelyzetem során elkövetett szabálytalanság nem volt tizenegyes, akkor gyalog megyek vissza Koreáig!"    

Nyitókép Bastoni egyértelmű lökését csak a játékvezető nem látta... Fotó: MTI/Kovács Tamás 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
deovolente
2022. november 15. 00:45
Szívemből szóltál! Így legyen!
ergo07
2022. október 06. 16:52
Mit csinál a Csányi?? Egy ilyen esetből botrányt kell csinálni, mert egyre pofátlanabbak ellenünk! Ez sportdiplomáciai kudarc és folytatódni fog
Cogito ergo sum
2022. október 06. 16:52
Az aranyos volt, mikor a túl főtt spagettiként összeeső Olasz védőt a műesés után Ádám felcsippentette, egy sárga lapért. :)
samuka
2022. október 06. 16:52
Ez bizony kőkemény 11-es volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!