Varga Dénes csapatkapitány: Itthon kötelességünk küzdeni azért, hogy két győztes meccsel zárjuk le ezt a világbajnokságot

2022. július 01. 15:28

A magyar férfi vízilabda-válogatott a negyeddöntőben elszenvedett vereség után az ötödik helyért küzd a hazai vizes világbajnokságon. A mieink az amerikaiakkal játsszák első meccsüket a helyosztón pénteken 21 órától a Hajós Alfréd uszodában. A játékosok közül a csapatkapitány Varga Dénes mellett Hárai Balázs, Manhercz Krisztián és Angyal Dániel értékelt.

2022. július 01. 15:28
null
Bánfalvi Szabolcs

A magyar férfi vízilabda-válogatott nem jutott a legjobb négy közé, miután szerdán 11-10-re kikapott a világbajnoki címvédő Olaszországtól a negyeddöntőben a hazai vizes világbajnokságon. Így a mieink az ötödik helyért csatázhatnak a folytatásban. A magyar csapat az Egyesült Államok együttesével meccsel először a helyosztón pénteken 21 órától a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A magyar válogatott játékosai közül Hárai Balázs, Manhercz Krisztián, Angyal Dániel és a csapatkapitány Varga Dénes osztotta meg a véleményét a Mandinernek.

Hárai Balázs (balra) és a brazil Gustavo Coutinho a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján, az A-csoportban játszott Magyarország–Brazília mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 23-án. Magyarország-Brazília 20-6. MTI/Koszticsák Szilárd
Hárai Balázs (balra) és a brazil Gustavo Coutinho a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján, az A-csoportban játszott Magyarország–Brazília mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 23-án. Magyarország-Brazília 20-6. MTI/Koszticsák Szilárd

„Sokkal fegyelmezettebbek és koncentráltabbak voltak az olaszok nálunk. Sajnálom, hogy nem tudtuk kiszolgálni a közönséget, és valószínűleg ugyanolyan szomorúan battyogtak haza a magyar szurkolók, ahogy mi is tettük. Főleg azért is fáj a vereség, mert azoknak a játékosoknak még nagyobb a fájdalom, hogy az ötödik-nyolcadik helyért kell meccselni, akik tudják és átélték, hogy milyen hazai drukkerek előtt döntőt játszani, vagy akár nyerni. Borzasztó nehéz ilyenkor játszani, még akkor is, ha ki van mondva,

– elemzett Hárai Balázs a Mandinernek.

Manhercz Krisztián (balra) és az olasz Vincenzo Dolce a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország–Olaszország mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 29-én. MTI/Illyés Tibor

„Az olasz csapat teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, ugyanis több olyan periódusa is volt a meccsnek, amikor folyamatosan kaptuk az emberelőnyöket, és nem éltünk ezekkel, mert elkapkodtuk a helyzeteket, rossz döntéseket hoztunk, és összességében ez megbüntette magát. Viszont az olaszok ki tudták használni az emberfóros szituációkat. Mind kiállításokban, mind kontrafaultokban gazdag találkozó volt. Ebből az olaszok jobban jöttek ki. Felesleges szépíteni, igaz, hogy egygólos vereséget szenvedtünk, ám két perccel a vége előtt négygólos hátrányban voltunk. Ez jellemezte a meccset” – értékelt Manhercz Krisztián a Mandinernek.

Angyal Dániel (balra) és a montenegrói Vasilije Radovic a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján, az A-csoportban játszott Magyarország–Montenegró mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 21-én. Magyarország–Montenegró 12-8. MTI/Koszticsák Szilárd

„Az Olaszország elleni mérkőzés kulcsa az volt, hogy az olaszok jobban használták ki az emberelőnyöket. Nálunk eléggé döcögött az emberfórok kihasználása.

Ebből tudunk erőt meríteni” – nyilatkozta Angyal Dániel Mandinernek.

A magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya, Varga Dénes elmondta, mi lehetett az oka az olaszoktól elszenvedett vereségnek a szerdai negyeddöntőben. „Nem voltunk kellően fegyelmezettek, és a döntő helyzetekben pontatlanok voltunk. Mindenképp pontatlanabbak és fegyelmezetlenebbek voltunk, mint az olaszok” – kezdte Varga Dénes a Mandinernek.

Varga Dénes (balra) és Vámos Márton a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország– Olaszország mérkőzés végén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 29-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-10-re kikapott a címvédő Olaszországtól. MTI/Illyés Tibor

Mint ismert, magyar szempontból jól indult az olasz válogatott elleni találkozó, az első negyedben vezettünk. De a második negyedtől megfordult a mérkőzés az olaszok javára. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Varga kifejtette, hogy mi lehetett mindennek az oka.

„Érdekes módon a fordítottjára készültem. Az olasz csapat dinamikáját ismerve azt gondoltam, hogy benne lehet a pakliban, hogy az elejétől futunk az eredmény után, majd átfordítjuk, és a második félidőt domináljuk. Ehhez képest az ellenkezője történt. Az elején mi vezettünk, majd az olaszok fordítottak a második negyedben, és az első félidő vége 6-5-ös olasz vezetéssel zárult. Ezután nem tudtunk visszajönni a meccsbe, ez nekem utólag csalódás.

– fogalmazott a 35 éves Varga, aki a negyeddöntőben nyújtott saját teljesítményét is kritikusan értékelte.

Varga Dénes a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország–Olaszország mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 29-én. MTI/Illyés Tibor

„Nem vagyok elégedett a saját teljesítményemmel sem. Már közvetlen a meccs után szívesen megnéztem volna a találkozót, hogy tisztán lássam, hogy amit belülről úgy éreztem, hogy lövő helyzet volt, de nem vállaltam el, azt el kellett volna-e vállalnom. Illetve amikor elvállaltam a lövést, az pedig nem feltétlenül volt lövő helyzet. Ez mind annak a jele, hogy egy csapat, illetve egy játékos bizonytalan. Ilyenkor nem tudunk mihez nyúlni. Azonban a meccs vége felé igyekeztem a balkezeseinkre játszani. Így Marci (Vámos Márton – a szerk.) tudott szerezni több gólt a végén. De sajnos az már a veszett fejsze nyele volt” – árulta el a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Varga.

A magyar férficsapat célja egyértelműen a legjobb négy közé jutás volt, ám az ötödik helyért harcolhatnak tovább. Így a mieinknek erőt kell meríteniük a folytatáshoz.

Ha Fukuokában rendezték volna ezt a világbajnokságot, akkor nem biztos, hogy olyan elánnal tudnánk beugrani a medencébe. Viszont itthon kötelességünk, hogy kihozzuk magunkból a maximumot és küzdjünk azért, hogy két győztes meccsel zárjuk le ezt a tornát” – mondta Varga.

 

Nyitókép: Varga Dénes a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország– Olaszország mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 29-én. MTI/Illyés Tibor

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogidomi864
2022. július 01. 21:18
Szeretem a korrektséget, az igazságot! Keszthelyi Rita most sokkal többet, jobbat teljesítettt, mint Varga Dénes! Jobban egyben van mentálisan, fizikálisan is, élesen vizilabdázott végig! Varga Dénes egyet tehet, hogy nagyon szép virágcsokorral meghajol Keszthelyi Rita előtt, aki csapatát győzelemre vitte! Bizony fontos a csapatkapitány személyisége! Természetesen a szövetségi kapitányok közti különbségek is kijöttek! Komlex dolog a győzelem elérése!
OrangeOrder
2022. július 01. 21:01
Innentől hajrá, olaszok - és persze magyar lányok! Kár volt elpuskázni ezt a jó kis lehetőséget itthon, ugyanakkor két éve ez Eb-n sikerült, úgyhogy nem vagyok telhetetlen.
reepcze
2022. július 01. 21:01
Menni fog fiúk! Hajrá, mindent bele! És egy rossz szavunk nem lehet majd! Lesztek ti még minimum elődöntősök!
Davidov
2022. július 01. 21:00
Ez a hajó már elment...a szerbek motiváltabbak, harcosabbak ez kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!