Földrengés az MTK-nál: a Mezőkövesd elleni kudarc a vezetőedző és a sportigazgató állásába került!

2022. április 23. 17:46

Amint az várható volt, az elmúlt hetek gyenge teljesítménye nem maradt következmények nélkül a Hungária körúton.

2022. április 23. 17:46
null
Vámos Tamás

Márton Gábort november 11-én nevezték ki a fővárosi kék-fehérek vezetőedzőjének, de koronavírusos megbetegedése miatt a bemutatkozó mérkőzésére csak Kisvárdán került sor: a szabolcsiak 5-0-lal küldték haza az egykoron szebb napokat látott MTK-t – már ekkor sejteni lehetett, hogy nem várnak könnyű hónapok az új szakmai stábra és a csapatra sem…

S bár az őszi szezont már a kieső zónában, a 15. helyen zárták Mezeiék, ekkor még volt remény a szebb tavaszra, hiszen csupán két ponttal maradtak le a 14. pozícióban lévő Újpesttől.

A Hungária körúti reményeket növelte az is, hogy a téli szünetben igen csak biztatóan sikerült erősíteni: a klubhoz került – többek között – a korábbi Fradi-játékos, az észak-macedón válogatott kulcsembere, a 2020-as Eb-n is pályára lépő Sztefan Szpirovszki, a 2016-os Eb-n a magyar nemzeti csapat kulcsemberének számító Stieber Zoltán, valamint a szintén válogatott Futács Márkó.

Ennek ellenére a tavaszi idény koránt sem úgy sikerült, ahogy eltervezték, hiszen

ráadásul úgy, hogy tizenkét találkozón csak hat (!) gólt sikerült Grozavéknak összehozniuk.  

Még hátra van ugyan négy játéknap a bajnokságból, de a történtek után az MTK vezetői nem halogatták tovább a dolgot: azonnali hatállyal menesztették Márton Gábort, és lemondott Polyák Balázs sportigazgató is, aki 2017 nyarától töltötte be ezt a tisztséget. A klub honlapján a hivatalos közlemény úgy fogalmaz:

az elmúlt két mérkőzésen mutatott teljesítmény pedig kifejezetten méltatlan a klub hagyományaihoz és a válogatott játékosokkal tűzdelt játékoskeret erejéhez. A klub ezért úgy döntött, a bajnokságból hátralévő fordulókat más szakmai irányítással teljesíti”.

Polyák Balázs bízik abban, hogy távozásával elősegíti egy pozitív légkör kialakítását Fotó: mtkbudapest.hu
Polyák Balázs bízik abban, hogy távozásával elősegíti egy pozitív légkör kialakítását Fotó: mtkbudapest.hu

Polyák Balázs a következőképpen indokolta felmondását:      

A 12 csapatos NB I kapcsán minden évben elmondják, az a csapat esik ki, amelyik a legtöbb fiatalt játszatja. Az előző idényben a hetedik helyünkkel rácáfoltunk a megállapításra, az idei évben úgy tűnik, nem sikerül. De hiszek benne, hogy ennek nem kell törvényszerűnek lennie, ezért is hoztam meg ezt a döntést. Bízom abban, hogy lépésemmel előidézem azt is, hogy visszatérjen egyfajta pozitív légkör a stadionba”.

A klubvezetés döntésének értelmében a hátralévő négy fordulóban az U19-es bajnokságot fölényesen vezető MTK mestere, Horváth Dávid lesz a vezetőedző. S bár még nem teljesen reménytelen a helyzet a bennmaradás kiharcolására, a Zalaegerszeg elleni idegenbeli, a Puskás Akadémia elleni hazai, a Ferencváros elleni idegenbeli, valamint a Debrecen elleni hazai bajnokikon már minden bizonnyal annak a csapatnak a kialakítása lesz a cél, amely a lehető legrövidebb időn belül visszajuthat az NB I-be!   

Nyitókép: Nem csak az MTK-szurkolók, Márton Gábor sem ilyen tavaszra számított... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154
2022. április 26. 16:01
Minden versenynek vannak útólsó helyezetjei, még a New- yorki maratonnak is. De ott azok is teljesen kifulladva érnek célba és amatőr fútók. Ezt az MTK. profi spotolóitól az eddig megrendezett 29 versenynapon egyszer sem volt látható. Tegnap is békésen ellabdázgattak, biztak benne, hogy az ellenfél is ezt teszi. Ők 30-40 en vannak, elzavarni őket nem lehet, mert akkor nincs ki a csapat. Az, hogy ősszel már NB. II. nem nagyon számit, mert ott is jól csörög pénzautomata. Ha véletlenül elfogyott a TAO. oda megyünk ahol most töltik fel a kasszát. Az NB. I. multunkat már senki nem veheti el, és ebből még sokáig jól lehet élni .
Apáczai
2022. április 26. 16:00
Az MTK legközelebb Karakószörcsöktől fog egy hatalmas kokit kapni. Kell vagy 10 év, hogy a grundfociból kinőjön egy futballcsapat az MTK-nál
okoskodó fórumlakó
2022. április 24. 00:31
"S bár az őszi szezont már a kieső zónában, a 15. helyen zárták Mezeiék, ekkor még volt remény a szebb tavaszra, hiszen csupán két ponttal maradtak le a 14. pozícióban lévő Újpesttől." Mindezt a 12 csapatos NB I-ben. Ez tényleg gyalázatos szereplés.
Box Hill
2022. április 23. 21:19
Annyira volt remény, hogy még vásároltak is "erősítést". Semmivel sem lett jobb a csapat. Nem kéne bevezetni a teljesítmény bérezést? A kapitalizmusban állítólag működik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!