Újpest FC: minden marad a régiben, csak a szakmai stáb változott

2022. január 14. 12:42

17 nappal a bajnokság folytatása előtt a lila-fehér klub vezetői nagy bejelentést tettek.

2022. január 14. 12:42
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A megyeriek tizenegy éve regnáló tulajdonosa, Roderick Duchatelet az év vége előtt egy nappal döntött úgy, hogy meneszti a csapat vezetőedzőjét, Michael Oenninget.

Tény: az ősszel egyáltalán nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy Újpesten tervezték, szégyenszemre sokáig sereghajtó volt a csapat, ám az idény végén hiába kapaszkodtak fel Banaiák a 10. helyre,

a belga üzletembernél a záró bajnokin, a Zalaegerszeg ellen látott gyenge teljesítmény és sima vereség (0-2) után telt be a pohár.

A német szakembernek megköszönte a munkát, és bár az alapozást Víg Péter másodedző irányításával kezdte el a csapat, az átmeneti megoldás után sejthető volt, hogy rövid időn belül új szakmai stáb érkezik Újpestre.

Csütörtökön fel is szállt a (lila-)fehér füst, a 45 éves szerb, Milos Kruscsics lett az új vezetőedző, aki játékos-pályafutása legjelentősebb részét nem hazájában, hanem az orosz FK Rosztov csapatánál töltötte, innen is vonult vissza. Tréneri munkásságát a bolgár Liteksz Lovecsnél kezdte másodedzőként, majd a Szpartak Subotica következett. Vezetőedzőként a szerb másodosztályú Metalac Gornij Milanovac kispadján debütált, de dolgozott az FK Zemunnál is. Utolsó klubja a CSZKA Szófia volt, ahol előbb másodedző, majd vezetőedző lett, és hiába szerzett egy ezüstérmet a csapattal, a Bolgár Kupa-döntő után nem volt maradása a bolgár fővárosban.

Giorgi Beridze (középen) tisztában van vele, milyen kemény a Fradi elleni derbi. Milos Kruscsics is hamarosan megtudja Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Giorgi Beridze (középen) tisztában van vele, milyen kemény a Fradi elleni derbi. Milos Kruscsics is hamarosan megtudja Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kruscsicsnak június óta nem volt csapata, és nem egyedül érkezett Magyarországra: segítője a 40 éves Bojan Trkulja lesz, akinek nem teljesen ismeretlen az NB I mezőnye, hiszen a 2006/07-es idényben az FC Sopron labdarúgója volt. Igaz, sok emléke nem maradhatott, hiszen csupán egyetlen mérkőzésen, a Győri ETO elleni idegenbeli találkozón lépett pályára.

Érdekesség: Roderick Duchatelet tizenegy éves vezetése alatt Milos Kruscsics – Zoran Szplisjak, Nebojsa Vignjevics és Predrag Rogan után – immár a klub negyedik szerb szakvezetője. Aki egyből a mélyvízbe ugrik, hiszen

debütáló mérkőzése nem lesz piskóta: január 30-án, este nyolc órakor Újpest FC - Ferencváros derbire kerül sor a Szusza Ferenc Stadionban. 

Kruscsics kinevezése (bár az időtartamot a felek nem hozták nyilvánosságra – vajon miért nem?) azt is jelenti, hogy az Újpesten korábban beharangozott tulajdonosváltás - ázsiai érdeklődőkről és a magyar állam szerepvállalásáról, valamint korábbi újpesti legendák szakmai előmeneteléről volt szó – egyelőre tolódik.

A bajnokság végéig, május 14-ig egészen biztosan…

Nyitókép: Milos Kruscsics (balra) nagy fába vágta a fejszéjét Újpesten Fotó: ujpestfc.hu  

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2022. január 20. 20:20
Újpest FC: minden marad a régiben Ez jó! Hajrá Fradi! ( Innen Újpestről.)
filopatl
2022. január 20. 20:20
lila majmok mennek a levesbe DDD ".. Tudod, az első pofon a legnagyobb, Aztán a többit lassan megszokod,.." na mi az első ? hát az F T C !!! Hajrá FTC !!
cutcopy
2022. január 20. 20:20
Akkor a kiesés elleni küzdelem is marad a régiben.. )
Gyzoltan
2022. január 20. 20:20
Az Újpest a minőségi sportéletet, sporteredményeket jelentette, sok sok sportágban, többek közt a fociban is... Az a vergődés, amit a futballcsapat produkál méltatlan az Újpest nevéhez, múltjához! Árucikket csináltak a csapatból, ahol magyar játékos alig látható, külföldi gladiátorok, pankrátorok bemutató produkcióját láthatjuk... -már aki nézi, sajnos van mikor gyötrődöm a Tv előtt... Kimenni? -eszembe sem jut...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!