Horváth Ferenc – következik az utolsó tánc?

2021. december 02. 19:59

Ezúttal is aktuális érdekességekkel, statisztikákkal harangozzuk be a hétvégi NB I-es fordulót.

2021. december 02. 19:59
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

15. forduló

december 3. péntek

A vezetőedző sorsa a játékosai kezében van

Paksi FC – Budapest Honvéd (m4 Sport)

Paks, 20.00

Bár a 38. élvonalbeli mérkőzés előtt a statisztika egyértelműen a Budapest Honvéd felé billenti a mérleg nyelvét (15 győzelem, 16 döntetlen, 6 vereség), nem csak a hazai környezet miatt tűnnek esélyesebbnek a paksiak. Hiszen köztudott, hogy Kispesten áll a bál, a hírek szerint a vezetők már az Újpest elleni balszerencsés vereség előtt a legutóbb az MTK-nál dolgozó Michael Borisszal tárgyaltak, sportigazgatónak pedig a korábbi szövetségi kapitány, Bernd Storck jöhet – aki annak idején éppen Borist hozta a magyar utánpótlás-válogatottakhoz szövetségi edzőnek. Az is tény, hogy egyik csapat sincs csúcsformában: a Paks az utolsó öt, míg a Honvéd az utolsó hat bajnokija közül nyert meg csupán egyet. Kérdés: a kispesti játékosok mennyire akarják, hogy Horváth Ferenc maradjon az edzőjük? Tippünk: 1-1.

december 4. szombat

Mumus marad-e a Mezőkövesd?

Gyirmót FC Győr – Mezőkövesd-Zsóry (m4 Sport)

Győr-Gyirmót, 13.00

Mindössze az ötödik NB I-es találkozó követezik a két klub között, érdekesség, hogy három döntetlen mellett egyetlen kövesdi siker született, tehát az első élvonalbeli gyirmóti diadalra még várni kell. S bár Supka Attilával éppen a múlt héten vesztették el veretlenségüket Cseriék (0-3 a Ferencváros ellen) véleményünk szerint van annyi tartás a vendégekben, hogy ne távozzanak pont nélkül Gyirmótról. Tippünk: 1-1.

Gól a Puskás Akadémia hálójában - szombaton hányszor ismétlődik meg a jelenet? Fotó: MTI/Illyés Tibor
Gól a Puskás Akadémia hálójában - szombaton hányszor ismétlődik meg a jelenet? Fotó: MTI/Illyés Tibor

Minden a Fradi mellett szól, de a döntetlenre van a legnagyobb esély

Ferencváros – Puskás Akadémia (m4 Sport)

Groupama Aréna, 15.30

Természetesen minden a Fradi mellett szól: egyértelmű fölény az örökmérlegben (8 győzelem, 8 döntetlen, 3 vereség), ráadásul az utolsó öt meccsen gólt sem kaptak Blazicék úgy, hogy csupán az MTK elleni hazai mérkőzésen vesztettek pontokat. A Puskás Akadémiának sincs oka a szégyenkezésre, hiszen bár az utolsó két mérkőzésen csupán egy pont jött össze, előtte zsinórban ötször nyertek Balutáék. S ami még szintén bizakodásra adhat okot Felcsúton: a zöld-fehérek elleni utolsó öt bajnokin négy döntetlen is összejött! Tippünk: 1-1.

A harmadik bajnokin sem jön össze a győzelem Carrillónak?

Zalaegerszegi TE – Debreceni VSC (m4 Sport)

ZTE Aréna, 17.30

Immár a 60. élvonalbeli találkozó következik a két klub között, és hatalmas debreceni fölényt tapasztalhatunk: 31 hajdúsági siker és 12 döntetlen mellett a zalaiak csupán tizenhatszor örülhettek maradéktalanul. Ennek ellenére egyáltalán nem reménytelen Waltner Róbert együttesének a helyzete, hiszen a párosítás utolsó két bajnokiját ők nyerték (3-0; 2-1) – ráadásul idegenben! Több mint figyelmeztető, hogy Joan Carrillóval még nyeretlen a Loki, bár úgy hisszük, éppen ezért előre kiegyeznének egy egerszegi döntetlennel. Tippünk: 1-1.

december 5. vasárnap

A Fehérvár idegenben képtelen nyerni

Kisvárda Master Good – MOL Fehérvár (m4 Sport)

Kisvárda, 13.30

A két klub éppen tizedszer találkozik egymással az élvonalban, és a fehéráriak jelentős előnyre tettek szert (7 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség). A Vidi egyetlen kapitulációja egy éve történt, ekkor Nikolicsék 2-1-re kaptak ki a Várkerti stadionban. Sokan féltették a rétközieket, hogy Joao Janeiro furcsa távozása után visszaesés következik be, de az MTK elleni 5-1-s diadal igazolta: Erős Gábornál is jó kezekben van a szakmai munka. Ami a MOL Fehérvért illeti, idegenben nem nagyon megy nekik, hiszen házon kívül még egyetlen sikert sem könyvelhettek el. Nem valószínű, hogy éppen a szezon meglepetéscsapata otthonában fordulna a kocka… Tippünk: 2-2.

Reménytelen hazaiak, jól hajrázó vendégek

MTK Budapest – Újpest FC (m4 Sport)

Hidegkuti Nándor Stadion, 16.00

A forduló legpatinásabb csatájának 220. felvonása következik, és elég éles a harc: 53 pontosztozkodás mellett az MTK 84-szer. az Újpest 82-szer győzött. A hazaiaknál hiába történt edzőváltás (Giovanni Constantino, majd az ideiglenesen irányító Teodoru Vaszilisz után Márton Gábor érkezett) egyelőre eléggé reménytelen az MTK játéka: a kispesti 0-3-at egy kisvárdai 0-5 követte. Az Újpestnél viszont éppen ellenkezőleg ketyeg a verkli, hiszen az utóbbi hetekben megindult felfelé a csapat, az utolsó hat mérkőzésen csupán egyszer kaptak ki Banaiék. Meglátásunk szerint az ősz hátralévő meccsein tovább menetelnek majd a lila-fehérek. Tippünk: 1-3.  

Nyitókép: Horváth Ferenc feszült napokat él át Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154
2021. december 03. 15:41
Gondolom nekem akarsz üzenni, csak nem tudom mit? Csikó a legjobb példa arra amit írtam. Neki még néhány barátját is ismertem. Rég nem élnek már. Szerinted miért játszott "Kicsi" 30 éves korában az Nb III. Gyula Se csapatában? Na azért mikor Garaba, Pintér, Eszterházy és a többi játszott az se volt rossz!
lazio154
2021. december 03. 12:53
A Honvéd keretét nagyrészt 30 év körüli játékosok alkotják. Saját magamból indulok ki. Úgy 18-20 éves koromba sok néző miattam jött a mérkőzésre. Pedig már akkor rendszeresen másnaposan játszottam. A focihoz a kocsma úgy hozzátartozik, mint lámpás házhoz az ágy. Később már látszottak a leépülésem jelei, lelassultam, reflexhibák stb. Ezért 26 éves koromban abba is hagytam! Na a mai 30 évesek ezt a visszavonulást felejtették el. Persze azért játékvezetőnek sokáig még így is jó voltam.
zakar zoltán béla
2021. december 03. 10:51
Horváth 0!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!