Férfi vízilabdázóink a döntőért meccselnek, elkezdik a kajak négyesek is

2021. augusztus 05. 20:38

Lássuk, kik azok, akikért érdemes hajnalban felkelni - vagy akár le sem kell feküdnünk!

2021. augusztus 05. 20:38
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Miről is van szó? A férfi 50 km-es gyaloglás mezőnye ugyanis már magyar idő szerint csütörtök este 22.30-kor elstartol, köztük két honfitársunkért, Helebrandt Mátéért és Venyercsán Bencéért szoríthatunk. A hölgyek 20 km-es rajtja bőven bevárja a férfiakat, hiszen Kovács Barbara és Madarász Viktória 9.30-kor kezdi meg a versenyzést.

Kajak-kenu, gimnasztika, öttusa

Kajakosaink és kenusaink folytatják – remélhetőleg továbbra is eredményes – szereplésüket; 2 óra 37-kor C-2 500 méteren a két győri lány, az Európa-bajnok és vb-ezüstérmet is szerző Balla Virág és Takács Kincső próbál továbbjutni, rögtön utánuk Fejes Dániel majd Adolf Balázs C-1 1000 méteren „selejtez”, hajnali fél négykor pedig – mondjuk ki! –

az olimpiai elsőségre abszolút esélyes női kajak négyesünk

(Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra) következik. A fiúknak előzetesen kevesebb esélyt ad a szakma a végső sikerre (az „ismeretlen” Nádas Bence és Béke Kornél mellett a bombaformában lévő Csizmadia Kolos és a friss olimpiai bajnok, Tótka Sándor ül a hajóban K-4 500 méteren), de a pénteki előfutamból indulva ők is a dobogóig lapátolhatják magukat.

Ritmikus gimnasztikában egyetlen hölgyért, Pigniczki Fanniért szoríthatunk, aki az egyéni összetett verseny selejtezőjében 3 óra 21 perckor labdával és karikával, majd 7 óra 50 perckor szalaggal és buzogánnyal próbálja meggyőzni a zsűrit: érdemes a továbbjutásra!

A körvívás után holtversenyben a hatodik helyen álló

csinos öttusázó lányaink előtt mozgalmas nap áll:

Kovács Sarolta és Gulyás Michelle nyolc óra előtt pár perccel úszással kezd, majd a bónusz vívással, a lovaglással és a kombinált számmal fejezik be tokiói szereplésüket. Küldjük nekik itthonról is az energiát!

A döntőért pólóznak Manhercz Krisztiánék, de lesz birkózás és karate is

Birkózásban az orosz származású, de már magyar színekben világbajnoki bronzérmet szerző, dallamos nevű Muszukajev Iszmailért 4.30-tól szoríthatunk, míg a Tokióban debütáló karate 75 kg-os mezőnyében Hársfalvi Gábor 10 órakor kezdi meg a versengést egyiptomi, amerikai, ukrán és japán ellenfelével szemben.  

Utoljára hagytuk a sorban a férfi vízilabda-válogatottunkat, akikért minden bizonnyal a legtöbben szorítanak majd. Nos, azt is mondhatjuk: a sors kegyes volt az egyre jobb formába lendülő Manhercz Krisztiánékhoz, hiszen már a tokiói olimpia elődöntőjében megadta a lehetőséget arra, 

hogy a görögöknek egy életre megtanítsuk: a csoportmeccsek során aratott 10-9-es győzelmük tényleg csak a véletlen műve volt!

Märcz Tamás együttese 8.30-kor ugrik medencébe és reméljük, szűk két óra múlva a tokiói férfi vízilabdatorna fináléja egyik résztvevőjeként mászik ki onnan…   

Nyitókép: Manhercz Krisztián a görögök ellen is vezéregyéniség lehet, MTI/Kovács Tamás

     

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lion
2021. augusztus 06. 07:35
A görögöket ki kell ütni ma - hajrá kajakosok az utsó napokban.
Cserna János
2021. augusztus 06. 07:30
Hajrá magyarok! Fel a fejjel, mindenki! Idáig ha nem is ideális, de nem rossz az olimpia magyar szempontból. Hadd legyen még jobb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!