Magyar éremeső várható a keddi versenynapon Tokióban

2021. augusztus 02. 22:07

Kedd hajnalban mindenképp érdemes nagyon korán ébredni, az éremesélyes kajakosok szállnak vízre. Majd Berecz Zsombor mindent eldöntő éremfutamot megy, Lőrincz Tamás döntőzik, a női vízilabda-válogatott az elődöntőért küzd meg.

2021. augusztus 02. 22:07
null
Bánfalvi Szabolcs

Kedden hajnalban rendezik meg a kajakosok elődöntőit és döntőit. Nos, nagyon ajánlott felkelni, hiszen több éremesélyes magyar egység versenyzik majd. Mindannyian kiválóan kezdték meg szereplésüket, és egyenes ágon jutottak be a középfutamba.

A magyarok közül elsőként Lucz Dóra és Kárász Anna száll majd vízre női kajak egyesben 200 méteren, amelynek elődöntői 2.37-kor kezdődnek. Előbbi futamát megnyerve, míg utóbbi az előfutamának második helyezettjeként jutott a középdöntőbe. Amennyiben továbbjutnak, akkor a versenyszám 4.37-kor kezdődő döntőjében is szurkolhatunk nekik.

A férfi kajak egyesben 1000 méteren a világ- és Európa-bajnok Kopasz Bálint könnyed futamgyőzelemmel vívta ki helyét a középdöntőbe, ahová Varga Ádám is bejutott ugyanebben a versenyszámban. Előbbi 3.00-kor küzd meg a döntőbe jutásért, míg utóbbi futama 3.08-kor indul. A szám döntője 5.21-kor kezdődik, ahol

a papírforma alapján Kopasz Bálint az olimpiai bajnoki címért harcolhat majd.

A női kajak kettesek 500 méteres számában mindkét magyar egység megnyerte előfutamát. A Kozák Danuta és Bodonyi Dóra alkotta páros több mint egy hajónyi előnnyel nyerte meg futamát, míg Csipes Tamara és Medveczky Erika duója a nap legjobb idejével jutott tovább.

A két magyar páros a 3.23-kor rendezett elődöntőben versenyez majd, papíron mindkét egységnek be kellene jutnia az 5.46-kor kezdődő döntőbe, ahol

a győzelemért szállhat majd versenybe mindkét egység.

Izgalmas lesz!

Birkózás arany- és bronzéremért

Birkózásban a férfi kötöttfogás 97 kilogrammos kategóriájában Szőke Alex a kétszeres világbajnok orosz Musza Jevlojevtől kapott ki negyeddöntőben, viszont az első helyen kiemelt orosz bejutott a fináléba, így a 21 éves magyar olimpiai újonc kedd 4.00-kor a vigaszágon folytathatja a versenyt a grúz Giorgi Melija ellen, és küzdhet meg a bronzéremért.

Emellett 5.00-kor további magyar birkózók is megkezdik olimpiai szereplésüket a nyolcaddöntőkben, így 67 kilogrammos súlycsoportban Korpási Bálint, 87 kilogrammban Lőrincz Viktor, míg női 62 kilogrammos kategóriában Sastin Marianna. Továbbjutás esetén utána mérkőzhetnek meg a negyeddöntőben és az elődöntőben, a döntőket a következő nap rendezik majd meg.

Magyar szempontból a nap kiemelt birkózó eseménye a világ- és Európa-bajnok Lőrincz Tamás döntője lesz,

ahol 12.30-kor a kirgiz Akzsol Mahmudovval csap össze az aranyéremért a 77 kilogrammos kategóriában. A 34 éves magyar birkózó utolsó versenye ez, így pályafutása utolsó csatája is lesz egyben, a londoni ötkarikás játékokon szerzett ezüstérem után egy olimpiai bajnoki címmel koronázhatja meg különleges karrierjét.

Berecz Zsombor éremért vitorlázik

Nagy eséllyel vitorlázásban is születhet magyar érem a keddi napon. A világ- és Európa-bajnok vitorlázónk Berecz Zsombor éremfutama 7.33-kor kezdődik finndingi hajóosztályban. A 35 éves versenyző a vasárnapi futamokon elért két negyedik helye után

összetettben a második helyről várja a mindent eldöntő, dupla szorzójú futamot.

Két ponttal előzi meg spanyol riválisát, Joan Mendez Cardonát, és kilencre feljött a jelenleg vezető brit Giles Scott mögé. Ez azt jelenti, hogy ha az éremfutamon egy hellyel is megelőzi Cardonát, akkor biztos ezüstérmes, ha pedig öttel a britet, akkor olimpiai bajnok. Az éremről viszont akkor csúszna le, ha ő végez öt hellyel az új-zélandi Josh Junior mögött. Nos, Berecz Zsombor meg szeretné nyerni az utolsó olimpiai futamát.

Szurkoljuk ki a győzelmet! Történelmi verseny lehet ez, hiszen ha Berecz Zsombor ezüstérmet szerez vagy olimpiai bajnok lesz, akkor az a magyar vitorlássport eddigi legjobb olimpiai eredménye lenne, ugyanis vitorlázásban a Detre testvérek bronzérme eddig a legjobb teljesítmény, amit repülőhollandi hajóosztályban értek el az 1980-as moszkvai olimpián.

Női vízilabda-válogatottunk az elődöntőért küzdhet

A női vízilabda-válogatott pedig 11:20-kor játszik negyeddöntőt Hollandia ellen.Hatalmas csata lesz az elődöntőért, amelyre a magyar csapatnak megvan minden esélye, ha az amerikaiak elleni formáját nyújtja majd.

Az atlétika versenyszámaiban pedig bemutatkoznak magyar olimpikonok is, így Szögi István áll rajthoz 2.05-kor a férfi 1500 méteres versenyszám első fordulójában, 2.20-kor kezdi meg versenyét Szilágyi Réka a női gerelyhajítás selejtezőjében, és 12.10-kor Szűcs Valdó a férfi 110 méteres gát előfutamában fut majd.

Nyitókép: Csipes Tamara és Medveczky Erika a női kajak párosok 500 méteres versenyének előfutamában a legjobb idővel jutott be a középfutamba. MTI/Kovács Tamás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2021. augusztus 25. 13:40
Így legyen! Küldöm az energiát én is, 10 millió magyarral együtt!!!!!
pollip
2021. augusztus 03. 17:23
Ez attól függ, milyen sorrendben következnek a kedvenc sportágaink. Mindenki belehúzott és mindenkinek gratula!
Vainamoinen
2021. augusztus 03. 17:23
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
Intel
2021. augusztus 03. 17:22
Ideje a szó szoros értelmében belehúzni mert lassan láthatatlanná válunk az éremtáblázatban. Már Kuba is előttünk van nem is beszélve a csehekről, horvátokról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!