Elkezdte az olimpiaellenes népszavazás aláírásgyűjtését a Momentum

2017. január 19. 09:32

Csütörtök reggel a Blaha Lujza téren hivatalosan is elindította a Momentum Mozgalom a budapesti olimpia kapcsán kezdeményezett helyi népszavazás aláírásgyűjtését. A következő 30 napban Budapest 25 pontján kitelepülve, továbbá házról házra is járva gyűjti majd a szignókat a mintegy 600 aktivista.

2017. január 19. 09:32
Kiss Brigitta

Elkezdte az olimpiaellenes népszavazás aláírásgyűjtését a Momentum Mozgalom, ennek kapcsán sajtótájékoztatót is tartottak csütörtök reggel a Blaha Lujza téren, majd a megjelent momentumosok, köztük mások mellett Fekete-Győr András elnök aláírták az íveket.

Egy hónapjuk van az aláírások összegyűjtésére

Ahhoz, hogy valóban kiírják a budapesti népszavazást az olimpiáról, 30 nap alatt 138 ezer érvényes aláírást kell összegyűjtenie a kezdeményezőknek. Mivel helyi népszavazásról van szó, ezért csak azok szignója számít, akiknek van valamilyen hivatalos budapesti címe: vagy lakcíme, vagy tartózkodási címeként Budapest van megadva. 

„Nem az olimpiára, Igen a jövőnkre” – szól a kampányuk szlogenje

A sajtótájékoztatón Fekete-Győr András elmondta: már mintegy 600 aktivistájuk van, ők az elkövetkezendő egy hónapban a főváros 25 forgalmas pontján standoknál, illetve házról házra járva gyűjtik majd az aláírásokat, de a hitelesített íveket le lehet tölteni a NOlimpia.com oldalról is, és azokat bárki beküldheti postán, vagy beviheti személyesen a Momentum irodájába is.

Az aláírásgyűjtésbe egyébként besegít az LMP, az Együtt és a PM is.

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke aláírja az ívet

Fekete-Győr András a sajtótájékoztatót követően a Mandiner kérdésére, hogy mi történik, ha nem sikerül elegendő aláírást gyűjteni, optimistán azt mondta: sokkal szervezettebbek, mint amilyennek sokan hiszik őket. Arra pedig, hogy mi lesz akkor, ha kiírják a népszavazást, de az olimpiát támogatók kerülnek többségbe, úgy válaszolt: az akkor a magyar emberek döntése lesz, amit természetesen el fognak fogadni. 

Azonnal feltűntek az első érdeklődők

A Momentum pultjához egyébként több járókelő is odament a sajtótájékoztatót követően. Akadt, aki rögtön alá is írta az ívet, míg mások inkább csak érdeklődtek arról, hogy mi ez. Egy idősebb hölgy alá ugyan nem akart írni, de a szórólapot azért elvette.

Összesen 627 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2017. január 22. 17:04
HAJRÁ OLIMPIA, HAJRÁ ORBÁN VIKTOR!
kortárs
2017. január 20. 10:18
Egy nap alatt 10 ezer(!) aláírás! A karaván halad... :)
pollip
2017. január 20. 08:08
Momo: "Nincsenek ellene az ötkarikás játékoknak, csak az ne 2024-ben és ne Budapesten legyen." Jó, hogy nincsenek ellene az olimpiának annyira, mert biztos, hogy lesz 2024-ben, hiába nem akarják.-)))))))))) 2023 és 2025 nem olimpiai év:-)))))) Tehát a 2028-as, mondjuk Berlinben ok:-)))))))))))))
BőröndÖdön
2017. január 20. 08:03
Nehéz gondolkodásra bírni a birkákat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!