Egymásnak esett egy bringás és egy autós a Fehérvári úton

2014. április 25. 18:50

A biciklis beszólt a szabálytalanul közlekedő autósnak, aki erre a Fehérvári út és az Etele út kereszteződésének közepén kiugrott a kocsiból és nekiesett a kerékpárosnak.

2014. április 25. 18:50

Az E-Tanú blog szerint mindkét fél szabálytalanul közlekedett. Az autós azért, mert nem adta meg a busznak az elsőbbséget, majd a zebrán állt meg; a kerékpáros pedig azért, mert a zebrán közlekedett, pedig elvileg az sem teljesen szabályos. 

A Kerékagy viszont úgy értelmezte a szituációt, hogy a bringások nem biztos, hogy direkt szabálytalankodtak. A blog szerint elképzelhető, hogy a két kerékpáros csak azért hajtott keresztül a zebrán, mert az autó miatt nem tudtak máshogy közlekedni. Ezt a következtetés abból vonták le, hogy a két bringás a konfliktus után az úton hajtott tovább.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
becike4
2014. szeptember 20. 19:07
Nagyon nagy késésben vagyunk.
S0ma
2014. július 15. 22:27
Magoldás: Biciklisnek bicikli út. Amikor én tanultam biciklizni /apám bringáján, váz alatt, apám tudta nélkül/, a néni nagyot hallott és nem vette a csengetést. Én meg "T"s ként berongyoltam a két lába közé. A néni rám nézett és látta, hogy ez a gyerek első útja a "forgalomban". Nem küldött el anyámba, hanem elmagyarázta, addig ne biciklizzek a járdán, amíg valahol máshol meg nem tanulom a műveletet. Szóval: A kerékpár is jármű.
Ángyán Páván
2014. július 15. 22:26
Az általános elbunkósodás a baj. Azt ne hidd, hogy a járdán gyalogosan tudnak közlekedni. Szabad emberként szabad akaratomból - a logikát követve a járda jobb oldalán közlekedem gyalogosan, mert igy van esély, hogy elkerüljük egymást a szembejövőkkel. Azt ne hidd, hogy ebből nem csinálnak a prosztók presztizskérdést és nem jönnek szándékosan neked.
Ángyán Páván
2014. július 15. 22:26
A tömegek lázadása. Félanalfabéta cselédek kaptak a seggük alá többszáz lóerőt, ettől az egójuk kilencvenháromszor nagyobb lett, mint az ikújuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!