Meztelen bringások vonultak fel Mexikóban

2013. június 10. 10:53

A Mexikóvárosban felvonuló több száz meztelen kerékpárosok a biciklizés hasznosságát akarták népszerűsíteni, illetve arra akarták felhívni a figyelmet, mennyire sérülékenyek a bringások a városi forgalomban.

2013. június 10. 10:53

A BBC online híradása emlékeztetett, hogy a Meztelen Biciklizés Világnapját kilenc éve rendezik meg a világ különböző nagyvárosaiban. A mexikói esemény szervezői elmondták: arra szeretnék ráirányítani a figyelmet, hogy a kerékpározás milyen jó testedzés, ráadásul a kerékpáros közlekedés egyben környezetkímélő. A szervezők továbbá hangsúlyozták: ruhátlan demonstrációjukkal arra is kérik az autósokat, hogy vigyázzanak rájuk a forgalmas városi utcákon. A mexikóvárosi biciklis menetet számos helybéli szemlélte meglepetten, sokan készítettek fotókat a teljesen vagy félig ruhátlan kerekezőkről.

Egy demonstráló arról beszélt, hogy „Mexikóban valóságos rémálom a kerékpározás”. Egy másik résztvevő hozzátette: sohasem tudhatják, hogy vajon hazaérnek-e, ha kerékpárral indulnak el otthonról.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!