Szikszón épül az új Hungaroring

2012. december 06. 16:08

Gyorsasági autópályát, az új Hungaroringet építi meg a Hell Energy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón lévő gyára közelében, a hatmilliárd forintos beruházás, a nemzetközi színvonalú Hell Ring a térség legnagyobb turisztikai attrakciója szeretne lenni.

2012. december 06. 16:08

A Hell Energy újabb nagyszabású beruházást tervez a borsodi térségben, a 6 milliárd összértékű projekt keretében egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas autó- és motorsport komplexum épül majd meg, a 2,6 kilométer hosszú aszfaltos versenypálya a mogyoródi Hungaroringhez hasonlítható – olvasható a cég közleményében.

A tervek szerint 2014 tavaszára épül meg a pályához tartozó épület, egy fedett és szabadtéri gokart pálya, hotel és étterem, valamint több ezer négyzetméteres játszóparkot is létrehoznak a komplexum területén.

A pálya úgy épül meg, hogy egy későbbi időpontban akár négy kilométernyire is meghosszabbíthatják az aszfaltcsíkot, így a Hell Ring akár Forma 1-es, illetve Moto GP versenyek megrendezésére is alkalmassá tehető.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csodabácsi
2012. december 06. 17:23
Csak a helyiek értik:szerintem a pályát egybeépítik a turul-dombbal (jó kis gyors szakasz), csak vettel be fog szorulni az aszalói busz mögé :)
Frankó Bemondó
2012. december 06. 17:21
ez hiányzik borsodban
Samsa
2012. december 06. 17:08
Na, azért két és félkilométereres pályával, ne álmondjuk olyan nagyokat! Nem is igazán ertem, hogy lehet egy pályát ilyen rövidre tervezni. Persze tudom, hogy lehet bővíteni, majd egyszer,de szerintem joval egyszerűbb lett volna rögtön normál méretűre tervezni, mint utána toldozgatni, foltozgatni. Nagyon magyar.
Akitlosz
2012. december 06. 16:33
Meglepődék, ha üzletileg sikeres lenne ez a beruházás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!