Az OnlyFans szó szerint megtalálta a legnagyobb piaci rést

2024. szeptember 09. 18:41

A platform 1,3 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el tavaly. A pornó és a felhasználók által előállított tartalom ötvözése igazi aranybányának bizonyult.

2024. szeptember 09. 18:41
Révész Béla Ákos
Révész Béla Ákos

A szerző a Makronóm újságírója.

Számítani lehetett rá, hogy az OnlyFans hatalmas üzleti vállalkozássá növi ki magát, azonban a vállalat tavalyi nyeresége még így is meghökkentő. Keily Blair vezérigazgató szerényen úgy fogalmazott: „Erős évet zártunk 2023-ban”. Az „erős év” konkrétan 

1,3 milliárd dolláros bevételt jelentett, amiből a tulajdonosnak, Leonyid Radvinszkij ukrán–amerikai üzletembernek 630 milliónyi csorgott be.  

A tartalmat előállító fiókok száma 4,1 millióra, míg a pénzüket elkölteni vágyó „rajongói” fiókoké 305 millióra nőtt. A vállalat a tartalomkészítőknek 6,6 milliárd dollárt fizetett ki a tavalyi év folyamán, ami egyetlen esztendő alatt 1 milliárdos növekedést jelentett. 

A világ legjövedelmezőbb szexoldala 

Bár a platformon nem csak és kizárólag szex- és pornótartalom található, az üzleti fellendülést természetesen azoknak köszönheti. Jelenleg ez a világ legnagyobb és legtöbb bevétellel rendelkező szexoldala, egyben akkora internetes üzlet, amelynek az 50 százalékos haszonkulcsa a méreteihez és a felhasználószámához viszonyítva lemossa a Metát és a Google-t is.  

Mi a titok? Csak az ötlet, ami az OnlyFans megjelenéséig senkinek nem jutott eszébe. A platform összekapcsolta az internet kedvenc témáját, a pornót az internet kedvenc tartalom-előállító stratégiájával, a felhasználók által ingyenesen létrehozott tartalommal, majd hozzácsapta az előfizetési és a tartalomgyártók számára a bevételi lehetőséget. Vagyis az OnlyFans lehetőséget teremt a 4 millió tartalomgyártónak, hogy a termékét eladja a 300 millió felhasználónak, majd minden egyszeri utalásból vagy előfizetésből 20 százalékot kap.  

Nehezen képzelhető el ennél egyszerűbb és jövedelmezőbb modell a szexipari szegmensben. Egyfelől szakít a pornókészítés „előre fizetős” és nehézkes gyakorlatával, másfelől a nagy videóplatformok bizonytalan, a piaci viszonyok változása miatt ingatag, hirdetésalapú bevételi struktúrájával. Pedig csak az az ötlet kellett hozzá, aminek az összetevői mindenkinek az orra előtt ott voltak: pornó és felhasználók által generált tartalom.  

*** 

Kapcsolódó:

Fotó: OnlyFans 

 

 


További cikkeinket, elemzéseinket megtalálják a makronom.hu oldalon.   

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 10. 08:40
Zsidó vircsaft. Olyan is, mint a zsidó: aljas, gusztustalan, szánalmas, erkölcstelen.
gegrolla
2024. szeptember 10. 03:35
Nem igaz az, hogy ez még senkinek se jutott eszébe.Nagyjából ugyanez volt a LiveJasmin is, a magyar befektető (Gattyán) meg is gazdult belőle rendesen, de úgy látszik nem aratta le teljesen a babérokat, ami fura.
Nimril
2024. szeptember 10. 02:47
Újabb kurvakeltető. De ha kurvának nevezed, megsértődik. :) Pedig közvetetten ez is ugyanaz. Nem "tartalomgyártó", hanem egy kurva. Csak nem kell az út szélén strichelni, és a tarifa is jobb.
luxusbatar
2024. szeptember 09. 20:55
20% jutalék az kurva sok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!