Így viszi háborúba az embert a mesterséges intelligencia

2024. július 17. 23:12

A technológia gyorsabbá, precízebbé, de átláthatatlanabbá is teszi a fegyveres konfliktusokat, és növeli az eszkaláció és a megelőző csapások kockázatát. Az okos és olcsó, akár önálló döntésre képes gépek átalakítják a szomszédunkban zajló háborút is.

2024. július 17. 23:12
null
Santo Martin
Santo Martin

Nyitókép: MTI / EPA / Orosz védelmi minisztérium 

Július második hetében az ukrán légvédelem nem tudott hatékonyan fellépni az alacsonyan, a föld felett 50 méterrel haladó orosz rakéták ellen. Majdnem egy tucat H-101-es rakéta csapódott be Kijevben, az egyik találat egy gyermek­kórházat ért. A súlyos támadásban legalább 41 ember vesztette életét, és 150-en sérültek meg.

A gyorsabb harc és a kevesebb szünet megnehezíti a fegyverszüneti tárgyalások megkötését vagy az eszkaláció megállítását”

Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) ezen incidens kapcsán kiadott jelentése szerint ahhoz, hogy az orosz rakétákat ilyen magasságban lelőjék, finomhangolni kellene a légvédelmi rendszert. Az oroszok általában hatékonyan kihasználják az ukrán légvédelemben keletkező hiányosságokat, és ennek megfelelően szervezik támadásaikat. Az ehhez hasonló új taktikák idő előtti felderítésében, a reagálás hatékonyságának javításában vagy akár a megelőzés terén is bevethető ma már a mesterséges intelligencia – és ez alaposan átalakítja a hadviselést.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­­k­e­­­l­d­­ ­a­ ­s­z­­e­­x­­i­­ ­­­p­­­u­­­n­c­i­­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
baby-12
2024. július 18. 02:57
" Nem az a kérdés, hogy Orbán Viktor miért bocsátkozott ilyen küldetésbe, hanem, hogy Olaf Scholz miért nem tett így az utóbbi másfél évben " Talán a franciákat eltartani, a németeket benn tartani, és az oroszokat kinn tartani című politikai vezérelvet 50 évnél gyakrabban kellene aktualizálni ! Az idő vasfoga elrágta az avitt nézeteket !
pandalala
2024. július 18. 00:51
:-DDDD ejj, ejj az a gonosz AI ..... gonoszabb mint a covid!! .. ;-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
B_kanya
2024. július 17. 23:29
"az ukrán légvédelem nem tudott hatékonyan fellépni az alacsonyan, a föld felett 50 méterrel haladó orosz rakéták ellen. " Tehát a Patriot rendszer nem lenne képes az 1984 óta rendszerben álló, ennél alacsonyabban közlekedő Tomahawk rakétákat SEM.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!