Albánia
ÉLŐ
Spanyolország
Horvátország
ÉLŐ
Olaszország

Halott pénz

2024. június 05. 23:35

Mintegy 300 milliárd dollárnyi orosz vagyont fagyasztottak be szerte a világon az ukrajnai háború kitörése óta. A G7 egyre sürgetőbbnek érzi, hogy a nyugati segélyek apadásával ezt a pénzt használja fel Ukrajna további felfegyverzésére. A csoport a hogyanról eddig nem tudott megállapodni.

2024. június 05. 23:35
BIDEN, Joe; VON DER LEYEN, Ursula; SUNAK, Rishi; SCHOLZ, Olaf; MICHEL, Charles; KISIDA, Fumio; TRUDEAU, Justin; MELONI, Giorgia; MACRON, Emmanuel
Révész Béla Ákos
Révész Béla Ákos

Nyitókép: A G7 hirosimai csúcstalálkozója 2023 májusában
Fotó: MTI / EPA / G7 HIROSHIMA SUMMIT HOST

A szerző a Makronóm Intézet elemzője

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2022 májusában vetette fel, hogy a háború kitörésekor külföldön szankcionált és befagyasztott orosz vagyont a szövetséges országok kobozzák el, és adják át országának, ezzel biztosítva, hogy „az agresszor által romba döntött Ukrajnát az agresszor pénzéből építsék újjá”. Ötlete általános megdöbbenést váltott ki: a precedens nélküli vagyonelkobzás beláthatatlan következményekkel járna a globális pénzügyi rendszerbe, a dollárba és az euróba vetett bizalomra egyaránt.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2024. június 06. 09:01
Azért döbbentek meg, mert azzal a pénzzel már három éve vidáman játszogatnak, és hallatlan ötletnek tartják, hogy kiadják a kezükből. Ezek csak szimpla rablótolvajok, abba lehet hagyni a romantikus képzelgéseket.
Patika
2024. június 06. 06:35
Büdös egy tolvajok, annyi biztos. (egy egy rubelt tennék a szemükre már holnap, mielőtt lesüllyednek a gödör mélyébe)
bagira002
2024. június 06. 00:36 Szerkesztve
Háborúarcai látható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!