Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Óriási lehetőségek a kínai–magyar együttműködésben

2024. május 22. 22:36

Beérni látszik a keleti nyitás gazdaságpolitikája: a versenyképesség terén az EU-s környezet gyengülése mellett is jó pozícióba helyezik hazánkat az erősödő kínai kötelékek.

2024. május 22. 22:36
HSZI Csin-ping; ORBÁN Viktor
Halaska Gábor

Nyitóképen: Orbán Viktor miniszterelnök és Hszi Csin-ping kínai elnök Budapesten tárgyalt május 10-én. Fotó:  MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

Válságok hosszú sorát éltük át az utóbbi években nemzetközi és hazai szinten, ma is jobbára ezek következményeit igyekszik kezelni a gazdaság. Először jött a koronavírus-járvány és annak velejárója, az ellátási láncok szakadozása, majd az orosz–ukrán háború, az elhibázott szankciós politika, aztán az ezekből következő energiaválság, amely az árak elszabadulását okozta. Az erősödő infláció a kamatok emelkedését hozta, mindezt pedig követte Európa súlyos gazdasági gyengélkedése. Ezekre a kihívásokra gyors és hathatós válaszokat kell adnia minden állam gazdaságpolitikájának. Magyarország nemcsak a járvány kapcsán indított aktív támogatási és munkahelymegtartási akciótervet, már jóval korábban, 2010 után elkezdte a keleti nyitás politikáját, amelynek most újabb állomásához érkeztünk el.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:18
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­k­e­l­d­­­ ­­a­­ ­­s­­z­­e­­x­­­i­­ ­­­p­­­u­­­n­c­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
numero1-2
2024. május 23. 05:44
Nem engettük be a migrást unio beengedte Már még se kell Nem jo a magyar kerités Most mar jo a magyar kerités Magyar -kinai kapcsolat Unionak nem kellett most kapalozik a nyugat hogy még is kell Nekünk nem kellet az ukran gabona unionak kellet. Ja most mar még se kell nekik🤣🤣🤣 Közvetlenül nem kell az olcso orosz olaj és gáz .az unionak Most más országokon keresztül 2x áron is jo csak jöjjöm🤣 Stb...... Orbannak nem igaza van hanem igaza lesz. Ez a politika .unio mindig orbán mögött kullog.
Tommaso
2024. május 23. 01:26
Orbán előtt még óriási lehetőségek a kínai komcsiknak való hazakiárusitásban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!