A magyar versenyképességet erősíti a Kínával való együttműködés

2024. május 09. 20:46

Kiemelt fontosságú a gazdasági kapcsolatok erősítése Magyarország és Kína számára is – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára, aki kereskedelmi együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Vu Csianggal, a Shandong Dhiao International Investment Limited Company képviselőjével.

2024. május 09. 20:46

Az ázsiai nagyhatalom hazánk egyik legfontosabb Európán kívüli külkereskedelmi partnere, így napjainkban kulcsfontosságú a két ország közötti együttműködés az infrastruktúra és a kereskedelem, különösen a digitális kereskedelem terén. Magyarország szempontjából  

a Kínával való hatékony gazdasági együttműködés kiemelt jelentőségű a hazai gazdaság versenyképességének folyamatos és dinamikus növekedése érdekében  

hangsúlyozta Izer Norbert. Mint mondta, a mostani megállapodás célja a digitális kereskedelem működéséhez szükséges környezet feltételeinek vizsgálata, valamint a jó gyakorlatok kialakítása és fejlesztése ezen a téren. Az ilyen együttműködési nyilatkozatok többféleképpen segíthetnek mind a hatóságoknak, mind a vállalkozásoknak, és így a mindennapi életet érintő területeken is pozitív hatást gyakorolhatnak – emelte ki az államtitkár. Úgy fogalmazott: a megállapodás elősegíti a jogszabályok betartatását, erősíti a kereskedelmi kapcsolatokat, támogatja a technológiai fejlődést és eredményesebbé teszi a fogyasztóvédelmet. 

A kormány elkötelezett a magyar vállalkozások versenyképességének növelése és az adminisztrációjuk csökkentése mellett. A most aláírt együttműködés ezen a téren is fontos előrelépés a hazai cégek számára  

– hangsúlyozta Izer Norbert. 

Kapcsolódó:

Címlapfotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

 


További cikkeinket, elemzéseinket megtalálják a makronom.hu oldalon. 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. május 10. 00:42
Azért ehhez Trumpnak is lesz pár szava. Sajnos.
backsplash
2024. május 09. 22:32
Ennyi szarul megírt közleményt még nem láttam, mint ma.
Novicsok-5
2024. május 09. 21:38
Olcsó munkaerő, külföldi tőke, külföldi nyersanyag, exportra termelés, a környezet amortizációja.
zsocc44
2024. május 09. 21:14
Nagyon felizgulhatott a cikk szerzője! A címet tessék már magyarul leírni… a mandarin kicsit később lesz kötelező a nerschewikeknek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!