A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Pakisztánnal egy olyan ország omlik össze, amelynek mellesleg atomfegyvere van

2022. június 11. 15:00

Pakisztán pénzügyminisztere, Miftah Ismail szerint a gazdasági összeomlás szélén áll az ország.

2022. június 11. 15:00
null

A több mint 13,37 százalékos hivatalos inflációs rátával Pakisztán Ázsiában a 2. leggyorsabban növekvő rátával rendelkezik, így a kormány a külföldi adósságkötelezettségek enyhítését és IMF-mentőcsomagot kért. Az IMF-fel kötött hároméves megállapodás kezdete 2019-ben kezdődött, de Pakisztán szerint ez az eredetileg 6 milliárd USD-ről szóló megállapodás „elavult” a járvány és az új globális pénzügyi nyomás miatt. A pakisztáni kormány szerint legalább 36 milliárd dollárra van szüksége ahhoz, hogy talpon maradhasson az ország.

Pakisztánnak a következő pénzügyi évben több mint

21 milliárd USD értékű külföldi adósságot kell visszafizetnie.

Az ország emellett kiterjedt élelmiszer-inflációval és ellátási problémákkal küzd - ennek enyhítésére a kormány legalább 3 millió tonna búzát és 4 millió tonna étolajat próbál importálni.

Ilyen, amikor felkészületlenül ér a válság: Pakisztánban lekapcsolják az áramot

Az inflációval küzdő ország nem csak élelmiszerhiánnyal küzd – nemrégiben Pakisztán csökkentette a háztartások és az ipar áramellátását, mivel a pénzszűkében lévő ország nem engedheti meg magának, hogy a tengerentúlról szenet vagy földgázt vásároljon erőművei fűtésére.

Az üzemanyaghiány miatt április 13-ig mintegy 3500 megawattnyi energiakapacitás állt le – derült ki Miftah Ismail Twitter-bejegyzéséből.

A több mint 7000 megawatt Pakisztán teljes termelési kapacitásának csaknem egyötödét teszi ki – adta hírül korábban a Makronóm.

Az inflációval küzdő ország nem csak élelmiszerhiánnyal küzd – nemrégiben Pakisztán , mivel a pénzszűkében lévő ország Az üzemanyaghiány miatt április 13-ig mintegy 3500 megawattnyi energiakapacitás állt le – derült ki Miftah Ismail Twitter-bejegyzéséből. A több mint 7000 megawatt Pakisztán teljes termelési kapacitásának csaknem egyötödét teszi ki – adta hírül korábban a Makronóm.

Ez egy újabb példa a globális infláció/stagfláció terjedésére. A Pakisztánhoz hasonló, már most is meggyengült gazdasági körülményekkel rendelkező nemzetek előjelzői annak, hogy mi történhet a gazdagabb első világbeli nemzetekben, ha a jelenlegi körülmények folytatódnak.

A pakisztáni instabilitás azért is különösen aggasztó, mivel Pakisztán egyike annak a kilenc országnak, amely (hivatalosan) nukleáris fegyverrel rendelkezik. A gazdasági instabilitással párhuzamosan növekszik a nép elégedetlensége és a felkelések esélye. A politikai elitek általában a háborút kínálják fel a közvélemény haragjának „levezetésére” – ellenkező esetben a polgári zavargások esélye napról napra nő – állítja a ZeroHedge.

Az biztos, hogy Pakisztán nem az egyetlen ország, amely ma ezekkel a feltételekkel szembesül. Azonban sok afrikai vagy dél-amerikai országgal ellentétben – ahol az inflációs összeomlás hatásai csak belföldi problémákat szülnek –

egy pakisztáni összeomlásnak nemzetközi következményei lehetnek.

Kritikusok szerint mivel egyre több ország szembesül az inflációval/stagflációval járó hanyatlással, nem összeesküvésszerű azt feltételezni, hogy ebből többek között az IMF is nagy hasznot húzhat, mivel egyre több nemzet válik az IMF adósává.

Borítókép: MTI szerkesztett

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. június 14. 19:03
a fél világ be fog most dőlni... eljött az aratás ideje... őrült sokáig voltak a mélyben a kamatok... most a háttérhatalom megmutatja, h merre hány lépés... ahogy mondani szokás, dagályban mindenki vígan fürdőzik, de apály idején kiderül, kin nincs fürdőruha... :))) Pakisztánban az lesz az érdekes, ha India esetleg vérszemet kap, és megérzi a lehetőséget, h most van keresnivalója...
makám
2022. június 13. 19:59
kinát vissza kell bombáznia kökorszakba, vagy a nyugati világnak vége lesz és. több 10.000 év ókor jön.
brekker
2022. június 13. 16:29
Pakisztán nem összeomlik, hanem átáll. Miután az usa ráerőltetett egy nem választott vezetőt. Tavaszi forradalom fordítva.
Zsaturnuzs
2022. június 13. 16:22
Pakisztán a világ egyik leggyorsabban növekvő lélekszámú országa. 25-30 évente megduplázódik a népessége. A problémáinak többsége is ebből fakad. Vízhiány, talajerózió, elsivatagosodás. A pakisztániak erre rátesznek néhány lapáttal: kiirtják az erdeiket, fütyülnek a környezetvédelemre. Ahogy Indiában, úgy Pakisztánban sem törődnek azzal, hogy a kezeletlen szennyvizek tönkreteszik a talajvizet és a folyókat. KI A HIBÁS? A HASZONLESŐ IMF. Az nem számít, hogy minden bevételét visszaforgatja a hitelnyújtásba, tehát nincs "profitja". Dögöljön meg, csak adjon pénzt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról