A legendás séf, Wolfgang Puck úgy eteti a világ szupersztárjait, mint senki más, köszönhetően híres Beverly Hills-i Spago és CUT éttermeinek, Isztambultól Londonig megtalálható nemzetközi vendéglátóhelyeinek, és a ténynek, hogy 1995 óta ő a felelős annak a menüsornak a megalkotásáért, amit a filmipar leghíresebb díjátadóját követő bálon szolgálnak fel a hírességeknek és a VIP vendégeknek.
Minden évben 100-nál is több séf dolgozik a keze alá, hogy ezen a bizonyos rendezvényen minden tökéletes legyen. Az idei év szenzációja, hogy a már megszokott Wolfgang Puck signature fogások mellett most először tradicionális magyar ételek is felszolgálásra kerülnek a díjátadót követő partin.
4 legendás magyar étel a gálát követő fogadáson
„Nagyon boldog vagyok, hogy Wolfgang biztosította nekem a bemutatkozás lehetőségét a Los Angeles-i közönségnek. Olyan ételekben gondolkodtam azonnal, amelyek a magyar konyha emblematikus fogásai. Végül a csirkepaprikás, a vadas, az Eszterházy-torta és a somlói galuska lettek a befutók. Tudtam, hogy nagyon sok biztonsági és logisztikai szempontot kell figyelembe venni, például, hogy legyen alapanyag az ételekhez a helyszínen is. Könnyen fogyasztható, kis adagokban, esztétikus tálalással kell elkészíteni ezeket a fogásokat, ráadásul elképesztő mennyiségben.
A vadasból 800 adaggal, a többi ételből 350 adaggal készülünk.