Ez hamar jött: a legfontosabb nyersanyagoktól zárja el az egész világgazdaságot Putyin?

2022. március 08. 22:00

Néhány órával azután, hogy Joe Biden bejelentette az orosz olaj teljes amerikai importjának tilalmát (miközben arra figyelmeztette az amerikaiakat, hogy a gázárak tovább fognak emelkedni), Vlagyimir Putyin a hírek szerint már alá is írta a saját válaszrendeletét.

2022. március 08. 22:00
null

Az orosz RIA hírügynökség jelentése szerint az új rendelet bizonyos anyagok minden oroszországi exportját és nyersanyagát letiltja, az állami média jelentése szerint a konkrét listát két napon belül hozzák nyilvánosságra.

„Vlagyimir Putyin elnök rendeletet írt alá a különleges gazdasági intézkedések alkalmazásáról a külgazdasági tevékenység területén az Orosz Föderáció biztonságának szavatolása érdekében”, írta a lap.

„Az államfő utasítást adott arra, hogy két napon belül határozzák meg azon államok listáját, ahonnan tilos lesz bizonyos termékek és nyersanyagok behozatala” – folytatódik a jelentés.

„Utasított továbbá, hogy december 31-ig biztosítsák az Oroszországból származó termékek és nyersanyagok exportjának tilalmát, amelyek listáját a kormány határozza majd meg”.

A Bloomberg idézte Putyint, aki szerint „a lépés az USA és más országok szankcióira válaszul hozott különleges gazdasági intézkedések része”. A korlátozások alól állítólag kivételt képezhetnek a személyes használatra szántnak ítélt anyagok. 

(Címlapkép: MTI/EPA/Szergej Csirikov)

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
darázs
2022. március 13. 11:16
kíváncsi vagyok mit lép a muszka ha a nyugat előveszi az igazi csodafegyverét és elzárja az oroszokat a férfiszülés részleteitől
foldizs
2022. március 12. 20:34
Vajon miből lesz Oroszországnak bevétele, ha azt sem adják el, amit eddig? Vagy Kína felvásárolja majd harmadáron? A hadsereg meg majd íjjal-nyíllal fog támadni?
bagira
2022. március 12. 20:34
Nem Putyin zárja el , hanem a jogállamiságot hazudó nyugat kirekesztő rasszista . Putyint zsarolják ha nem a nyugat zenére ugrál kap érte embargót. Putyin a gázt-olajat árulja csak a marha nyugat magát elzárja . Közben Biden kijelentette inkább dél-Amerikától vásárol , attól az országtól melyet alig pár éve hasonlóképp büntetett mint az oroszokat most , még a dél-amerikai vezetőt hirtelen el nem tették láb alól .
barnabibambi
2022. március 12. 09:07
Az unió nagy energia vásárló de Kína nagyobb és Kína mindent megvesz Putyintól.A nyugatnak semmije sincs és most még drágábban juthat hozzá nyersanyagokhoz ,élelmiszerekhez stb.Kína és Oroszország és még jó pár ország kizárta a pénzforgalomból az USA dollárt.Ez önmagában is dollármilliárdos veszteség az USA-nak.Szóval több pólusú világ született és az átrendeződés néhol tragédiával jár.Szóval nemet kell mondani a világégésre és meg kell egyezni.Mellesleg a nyugat főképpen az unió lekel nyelni a békát mert térdre kényszerültek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!