Lengyel pártelnök: Nem fogunk lealacsonyodni és behódolni a németeknek!

2022. január 09. 10:33

Jarosław Kaczyński, a lengyel kormánypárt vezetője szerint Németország arra törekszik, hogy az EU-t egy szövetségi „német negyedik birodalommá” alakítsa át.

2022. január 09. 10:33
null

A Jog és Igazságosság (PiS) párt vezetője egy jobboldali lengyel lapnak azt nyilatkozta, hogy egyes országok „nem lelkesednek azért, hogy az EU-ra egy német negyedik birodalom épüljön”.

– jelentette ki Kaczyński, majd hozzátette, hogy Németország az Európai Bíróságot a föderalista elképzelések „eszközeként” használja.

Lengyelország nem jutott eddig közös nevezőre az EU-val, különösen az igazságügyi változásokat illetően, amelyeket a PiS 2015 óta erőltetett.

Az EU nemrégiben közölte, hogy jogi lépéseket tesz Lengyelország ellen az uniós jog figyelmen kívül hagyása és az igazságszolgáltatás függetlenségének aláásása miatt – válaszul Lengyelország pedig „bürokratikus centralizmussal” vádolja az EU-t.

Az új német kancellár, Olaf Scholz varsói látogatásakor Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kijelentette, hogy a jelenlegi berlini kormánynak az uniós föderalizmus támogatása „utópisztikus és ezért veszélyes”.

Borítókép: MTI szerkesztett

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petkó Zsigmond
2022. július 28. 15:27
Mondjuk inkább úgy, hogy a pénzünkért nem ezt az ellenszolgáltatást várjuk a németektől. Így akkor érted?
sersem
2022. július 28. 15:26
Ezer eve EU tagok vagyunk, de meg a mai napig sem erted, hogy nem semmiert adjak a penzt, hanem azert az apro szivessegert cserebe, hogy lemond az orszag a VAM bevetelekrol. Minden szar johet nyugatrol VAM nelkul, mikozben az elozo kormanyok idejen felszamoltak a hazai termelo vallalkozasokat, amelyek konkurenciat jelenthettek volna nekik, persze csak a hazai ipart vedo VAM rendszerrel. Ha tanultal volna tortenelmet, akkor emlekezhetnel az indiai textilipar es az angliai gyaripar "versenyere" amibol eppen a gyarmasotitottak jottek ki vesztesen. Semmi kulonbseg nem volt az akkori, meg az EU belepes elotti allapotok kozott, a nyugati viselkedes szempontjabol, csak az evszam.
Nehidd El
2022. július 28. 15:26
A német nemzet eljutott az aktív eutanázia programjától a kiterjesztett öngyilkosságig. Ebből mindenáron ki kell maradnunk, és ha muszáj lesz kilépnünk az EU-ból, akkor muszáj lesz.
fogas paduc
2022. január 20. 12:48
Mire fel ez a libbant gőg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!