Rendőrállamot erőszakolt a népére az ausztrál miniszterelnök, majd a piac elé vetette őket

2022. január 24. 10:14

Ausztráliában annak ellenére tombol a koronajárvány, hogy a liberális demokrata kormány elment a falig és gyakorlatilag egészségügyi rendőrállamot erőszakolt az ausztrálokra.

2022. január 24. 10:14
null
Rádi Balázs

A világ talán legdurvább koronavírus intézkedései csak a nép felzaklatására voltak elegendők

Ausztráliában aki Covid-gyorstesztet szeretne, saját magának kell megvásárolnia, bár ez nehézségekbe ütközhet, mivel a patikákban és más üzletekben kifogyóban vannak a készletek.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök beismerte, hogy nem bírnak el a koronavírus-járvánnyal, állítása szerint fogytán vannak az állam forrásai.

„Több százmilliárd dollárt fektettünk abba, hogy Ausztráliát átsegítsük ezen a válságon” – mutatott rá a miniszerelnök.  

Az ausztrál ellenzék kritizálta a kormány járványkezelését, mivel a koronavírusos esetek száma robbanásszerűen megnőtt, miközben az emberek diagnosztizálatlanul maradnak, mert a tesztelés akadozása miatt nem tudnak időben visszajelzést kapni a betegségükről.

– értékelte a kormány járványkezelését Anthony Albanese ellenzéki vezető, aki szerint szörnyű következményekkel jár, ha a gyorstesztek nem lesznek szabadon hozzáférhetők.

„Nem kapunk több [gyors] tesztet. Még mindig izolálunk, de mit tegyünk? Álljunk még négy órát sorba, hogy teszteljük magunkat? Próbáljuk megtenni, amit a kormány mondott, de egyszerűen nem megy” – fakadt ki egy elégedetlen melbourn-i lakos a Sydney Morning Heraldnak.

Majd a piac megoldja, és még csurran-cseppen is

Scott Morrison miniszterelnök a rá nehezedő nyomás ellenére sem teszi mindenki számára ingyenessé a COVID-19 gyors antigénteszteket, inkább kereskedőkre bízza az értékesítést. 

„A világjárványnak most olyan szakaszába értünk, amikor már nem lehet mindent ingyenessé tenni,

– jelentette ki Morrison.

A miniszterelnök szerint az államnak el kell engednie a vakcinák forgalmazását és a versenyszférára kell bíznia. Ezt azt jelenti, hogy kiskereskedelmi gyógyszertárak és szupermarketek polcairól vásárolhatnák meg az ausztrálok a gyorstesztet. 

Mario Tascone az egyik legnagyobb ausztrál gyógyszertári kiskereskedelmi lánc, a Chemist Warehouse igazgatója azonban azt követelte, hogy a teszteket „a lehető legolcsóbbá” tegyék, és azt javasolta, hogy a termékre kivetett áru- és szolgáltatásadót töröljék el, amely jelenleg tíz százalék. Az igazgató szerint

nem fest jó képet a kormányról, ha adó formájában minden eladott antigén teszt után a bevétel tíz százalékát zsebre vágja. 

„Ha 25 millió ember egy héten belül gyors antigéntesztet akar, azt nem lehet megoldani” – mondta gyógyszertárlánc igazgatója a 2GB sydneyi rádióállomásnak.

A kormányra nem lehet számítani a tesztelés kérdésében

A ránehezedő nyomásnak engedve az ausztrál miniszterelnök a hátrányos helyzetű csoportoknak – akik „nemzeti kedvezményes kártyával” is rendelkeznek – ingyenessé tette a gyorsteszteket. Ez a kormány becslése szerint 6,6 millió embert jelent – írja az ABC News

A gyógyszerészek azonban figyelmeztetnek, hogy az ellátási problémák miatt előfordulhat, hogy nem tudnak ingyenes gyors antigén teszteket biztosítani a kártyával rendelkező alacsonyabb jövedelmű ausztrálok számára, mivel a kormány nem vállalja a készletek beszerzését a vállalkozások számára.

Scott Morrison közölte, hogy kormánya nem fog a gyógyszertáraknak gyors antigén-tesztkészleteket osztani a kedvezményes rendszer keretében, és ehelyett

a miniszterelnök azt várja el, hogy a patikusok maguk gondoskodjanak a további igények kielégítéséről.

– írta meg a Guardian.

A teszteket más országokban, például az Egyesült Királyságban ingyenessé tették a lakosság számára, ahol az emberek ingyenes készleteket rendelhetnek, amelyeket postán kézbesítenek.

Ausztrália kormánya úgy tűnik, nem tud megbirkózni a Covid-járvánnyal, ezért az ausztrálok sorsát a mindenható piacra bízta, miközben saját maga is sorba áll a haszonért, amit a Covid-biznisz hozhat.

Borítókép: MTI/EPA/AAP/Lukas Coch (szerk.)

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gergely
2022. január 25. 11:37
Nezd en tobb ezer kmt utaztam a 3 pici gyerekemmel es a felesegemmel Melbourne be hogy a Fideszre szavazzak 2018ban. Ez igy lesz iden is! A magyar kormany fantasztikussan epiti az orszagot. Akar mikor ha ehhez hasonlo hir jelenik meg Magyarrszagrol mindig kiallok erte. Ez alap. Most viszont ez a cikk pont olyan mint amilyeneket a Magyarorszagrol mondanak a CNNben. Ha ScoMo nem csinalt volna semmit csak kotelezo oltas nelkul ravette a lakosok tobb mint 90%at hogy oltassa be magat valamint a meghalt emberek szama nagyon alacsony...akkor is tobbet ert el mint a tobbi orszag. De sok mas eredmenyt is elert. A cikkel szemben a valosag az, hogy DeL Ausztraliaban osszesen ha nehany hetet voltunk lezarasban. A cikk szerint a jelenlegi kormany rossz. Igen? Es ki jon helyette az amerikai demokratakra hasonlito Labor a sok agyement migrans meg open sociaty baromsaggal. ScoMoek az amerikai nyomas ellenere a vilag egyik legszigorubb migrans politikajat kovetik. Nyugati vilag letere itt Del Ausztraliaban nincs ovis sulis erzekenyites...stb. Ezt annak beallitani hogy lefekudt a liberalis vilagnak tobb mint tevedes
Zsolakomarom
2022. január 25. 11:26
Eddig az USAban tobb a hivatalosan jelentett vakcina mellekhatas az utolso 1 evben, mint amennyi osszesen volt a 70 ev alatt, miota ez a rendszer (VAERS) mukodik. Es csak a mellekhatasok toredeket jelentik. Ezen kivul a halalozas Nemetorszagban es Nagy Britanniaban is azutan ugrott meg, miutan nagy mennyisegu oltast adtak be - egyertelmu a statisztikakbol az osszefugges. https://www.bitchute.com/video/bdpoJaUACqlG/ + nem kicsit erdekes, hogy a korhazakban ugy szamoljak az oltott/oltatlan halalozast, hogy a vakcina utan 14 napig oltatlannak szamit a paciens, igy jonnek ki a szep szamok. Holott a legtobb oltastol felfordult ember 14 napon belul hal bele a mellekhatasokba.
Ronee
2022. január 25. 00:03
Tele van a faszom a covid műsorral már...aki akar oltakozzon aki gyömbért meg fokhagymát zabál az tegye azt, de hagyjuk már ezt a kurva nagy világ pánikot....ilyen oltás olyan oltás ..ilyen pcr meg olyan...aztán állítólag mindegyik jó de egyik sem...
Muki46
2022. január 25. 00:02
Nekem annyi, hogy fölöslegesek, de tény, hogy sokkal kevésbé veszélyesek és ártalmasak, mint a géntechnológiás teszteletlen löttyök
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!