A Corvinus csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz

2021. december 14. 16:21

A cél, hogy 2030-ra minden Magyarországon felnövő gyermeknek legyen szakmája, illetve szerezhessen érettségit, diplomát – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára kedden, abból az alkalomból, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz.

2021. december 14. 16:21
null

Az államtitkár a felsőoktatási intézményben a megállapodás aláírása után elmondta: a két éve elindult programban jelenleg 13 egyetem 888 mentora segít 95 településen 3362 kisdiákot, és további 1500 egyetemi hallgató vesz részt mentorképzésen.

A következő két évben a tervek szerint 2500 mentor és 10 ezer általános iskolás kapcsolódik be a programba.

A Tanítsunk Magyarországért keretében a kistelepüléseken élő 7-8. osztályos gyerekek szakképző iskolákba, egyetemekre, oktatási centrumokba látogatnak mentoraik kíséretében. Ez fontos az olyan településeken élő gyerekek számára, ahonnan nehéz továbbtanulni.

A tapasztalatok szerint sok 14 éves gyerek lemorzsolódik, amikor az iskolaváltás miatt több órát kell utaznia, illetve új közösségbe kerül. A program ezt szeretné megelőzni.

Eddig a részt vevő diákok 99 százalékának sikerült továbbtanulnia

– mondta György László.

Takáts Előd, a Corvinus rektora a megállapodás aláírását követően arról beszélt: fontos a társadalmi szerepvállalás, mert csak együtt tudjuk csökkenteni a társadalmi különbségeket, javítani az esélyegyenlőséget.

A Corvinus elitegyetem szeretne lenni, de nem a jelen, hanem a jövő elitjének az egyeteme – mondta a rektor.

Hozzátette: reméli, hogy a hallgatóik által mentorált diákok között lesznek olyanok, akik egyszer maguk is a Corvinuson tanulnak majd.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!