Egyszer már túlélte a gyurcsányi megszorítást a cége, de most újból aggódik a cégvezető

2021. szeptember 15. 14:50

Túl nagy a 2022-es választások tétje, hogy hallgatásba burkolózzunk – szólítja fel cselekvésre a magyar vállalkozókat Dr. Mihalik Zsuzsa, aki egy 22 éve a piacon levő, sikeres családi vállalkozást vezet. Az évtizedek alatt tűzön-vízen is átvitte a vállalkozását, többek közt a gyurcsányi áfa-emelésen, pénzügyi válságon, covidon át, töretlenül. Beszélgettünk arról, hogy mit jelent ma konzervatív cégvezetőnek lenni, ez milyen megpróbáltatásokkal jár egy olyan világban, ahol letekerik a jobboldali véleményeket, illetve mire számíthatunk egy esetleges baloldali hatalomátvétel esetén. A Makronóm interjúja Dr. Mihalik Zsuzsával, az All You Can Move társalapítójával.

2021. szeptember 15. 14:50
null

„Konzervatív értékrendű cégvezetőként küldetésemnek tekintem a politikai véleménynyilvánítást” – hangsúlyozta Mihalik Zsuzsa a Makronómnak adott interjúban. A vállalkozónő cége szinte minden évben nyereséges volt, de a gyurcsányi áfa-emelés még őket is szorult helyzetbe hozta. Szerinte nem lehet olyan ember a miniszterelnök, aki a népe közé lövet, illetve olyan sem, aki gyenge, és akinek kormányzása a facebookozásban merül ki. Szemlénk a Mandiner hetilapban megjelent interjúnkból.      

A konzervatív hangokat igyekeznek lekeverni, elhallgattatni

A cégvezetőnő számos alkalommal tapasztalta, hogy próbálják elhallgattatni konzervatív véleménye miatt, illetve mert azt a közösségi oldalakon nem rejti véka alá. „Sok pozitív és elismerő, de sok értetlenkedő véleményt is kapok. Számomra ez értékrendi kérdés, és nem az aktuális haszon elve vezet preferenciámban. Egyszer nyertünk egy uniós pályázaton kétmillió forintot, azt követően már sosem pályáztunk. Ergo nem az állam, nem az aktuális kormány és nem az EU tart el minket. Magabíró és büszke vállalkozás vagyunk, mely nem szorul támogatásra, így a véleményünk is szabad maradhat” – magyarázza, hogy nem pénzért foglal állást a kormány mellett.

Nincs alternatíva

„Nagy a tét, és ezt egyre többen érzik. Kár lenne veszni hagyni mindazt, amit az ország az utóbbi tizenegy évben felépített. Sok igaz és sok igaztalan vád is elhangzik a kormánnyal szemben, de

Az összellenzéki tábornak nincs programja, nincs elképzelése arról, hogy hogyan működjön az ország 2022 után. Márki-Zay Péter föltett egy videót, melyben öt másodperc alatt háromszor hangzik el Orbán Viktor neve. Majd jön a felirat: támogass engem. De miért is? Mert jól sikerült szidni a regnáló kormányt? Ezért szavazzunk rá? Az pedig már nem fogadható el, hogy álproblémákról szóló diktátumokat írogassunk alá egy újabb birodalom béklyójában. Ahogy egy cég élére egy elkötelezett, társadalmi vízióval bíró, határozott vezető kell, ugyanerre van szüksége egy országnak is.

– mutat rá a vállalkozónő, hogy miért nem lát alternatívát a kormánypárttal szemben.

Leépítenének mindent, adó- és rezsiemelések jönnének

Mihalik Zsuzsa szerint „Akárhogy tagadja is, megválasztása esetén gyakorlatilag a 2010 előtti kormányzó réteg kerülne újra hatalomra, amelyet már volt alkalmunk megismerni. Nyilatkozataik alapján ugyanott folytatnák, ahol abbahagyták:

A feltétel nélkül nyújtott segélyek ismét tétlenségre nevelnék a nemzetet, óriási feszültségeket gerjesztve azokban, akik megfeszítve dolgoznak. A kormány legnagyobb erénye, hogy ma már négy és fél millió ember dolgozik, termel, fizet adót, és munkájával felvirágoztatja az országot. Öröm járni-kelni az országban, micsoda fejlődés indult el mindenhol! Évtizedek óta lepusztult épületek, területek, települések épülnek újjá, munkát és motivációt adva újra a környékbelieknek. Persze sok még a tennivaló, de a kormányváltás megakasztaná ezt a folyamatot.

Túl nagy a tét

Végezetül a szintén konzervatív nézeteket valló cégvezetőkhöz szólt a vállalkozónő: „Megértem a félelmeiket, de túl nagy a 2022-es választás tétje ahhoz, hogy hallgatásba burkolózzunk. Szerintem most jó irányba haladunk, van jövőkép, munka, vannak célok, van miért küzdeni” – szólítja fel cselekvésre a magyar vállalkozókat Dr. Mihalik Zsuzsa. 

Fotó: Mátrai Dávid

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kétes
2021. szeptember 23. 12:25
A baj az, hogy a moslékos szavazók azt hiszik, hogy tét nélkül szavazhatnak majd, azaz minden juttatás maradna amit Orbán adott, csak Orbán nélkül.
Happier
2021. szeptember 17. 06:35
Szerintem lenne nagy ijedtség cégvezetői szinteken (is), ha egy kiszámíthatatlan gazdaságpolitikai élet kezdődne egy esetleges kormányváltás esetén. Nagyon emlékezetes számomra a Gyurcsány-Bajnai éra ebből a szempontból, számtalan prezentációra emlékszem amikor a magyar gazdaság mint Európa beteg embere volt ábrázolva és emiatt nyilván a cég eredményei és a munkavállalók juttatásai is messze elmaradtak a mai szinttől. A szuperbruttó fogalma valakinek még ismerős? És az nem volt olyan szuper mint a neve, nézz utána ha kételkedsz. A Bokros csomagra is emlékszem, a brutális forintleértékelés a multi cégeknél nagyon odavert. Több cégvezetőtől várok ilyen szintű kiállást. Köszönöm Mihalik Zsuzsa, jöjjenek most a többiek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!