Forradalom a vasúti közlekedés tervezésében az Egyesült Királyságban

2021. szeptember 09. 18:48

Az Egyesült Királyság kormánya bevezette a Better Value Rail (BVR) Toolkit webhelyet az infrastrukturális projektek megvalósításának racionalizálása érdekében. A webhely a Közlekedési Minisztérium, a Network Rail és az ORR közös fejlesztése.

2021. szeptember 09. 18:48
null

A platform is segíthet újra fellendíteni a vasúti forgalmat és a beruházásokat

Az online felületet azért hozták létre, hogy a vasúti beruházásokat és egyéb projekteket finanszírozó szervezeteket segítse abban, hogy a közlekedési infrastruktúrát érintő projektek esetében már a korai szakaszban meg tudják hozni azokat a szükséges döntéseket, melyek által lehetségessé válik a beruházások gyorsabb és olcsóbb megvalósítása. 

Chris Heaton-Harris, a vasúti közlekedésért felelős miniszter elmondta,

hogy ez egy nagyszerű új weboldal, amely tökéletes felület arra, hogy a vasúti ágazat fejlesztésére vonatkozó legjobb ötleteket és gondolatokat összegyűjtse, és mindenki számára elérhetővé tegye. 

Az érintettek bevonása kulcs lehet a sikerhez

A BVR Toolkit hozzáférést biztosít a szervezetek, vállalatok számára egy sor olyan eszközhöz, információhoz, amelyek segítségével világos és átlátható lesz minden érintett közlekedési projekt célkitűzése. Az új platform segítséget nyújt a vasúti fejlesztések demokratizálásában, így az illetékesek hatékonyan tudják kiválasztani a beruházáshoz legmegfelelőbb közlekedési formát, és hozzájárul a projekt átfogó leírásának kidolgozásához.

Andrew Haines, a Network Rail vezérigazgatója a Railway Technology oldalnak elmondta,

hogy a Better Value Rail Toolkit fejlesztési folyamatába bevonták az érdekeltek széles rétegét, őket meghallgatva kaptak képet arról, hogy miként tudnak valóban hasznos információkat és támogatást nyújtani a beruházások szereplőinek.

Fontosnak tartották, hogy olyan projektek kerüljenek a fókuszba, amelyeknek jó esélyük van a megvalósulásra, és igyekeznek abban is segítséget nyújtani, hogy hogyan lehet könnyebb és gördülékenyebb az üzletkötés folyamata. 

A briteknek fontos a vasút újjáélesztése a világjárvány után

Haines bízik benne, hogy a Toolkit eredményesen segíti majd, hogy a jó ötletekből nagyszerű projektek bontakozzanak ki, amelyek az utasok, a helyi közösségek és az adófizetők javát szolgálják. 

A múlt hónapban egyébként Nagy Britannia kormánya 77,02 millió dollár összegű pénzügyi támogatást ígért az angliai kisvasút-üzemeltetőknek, hogy ezzel segítse azok kilábalását a járvány okozta krízishelyzetből. A társaságoknak nyilván nagy szükségük van erre a támogatásra most, hogy a járvány miatti korlátozások véget értek, és újra megkezdhették a működést. 

(kép: Clem Onojeghuo/Unsplash)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mykee
2021. október 12. 20:29
az elozoekkel ellentetben Paskai hozzaszolasnak volt egyedul ertelme.
Akitlosz
2021. október 07. 16:42
Forradalom mi, ezeken a XIX. századi találmány síneken? A forradalom az lett volna, ha átálltak volna mágnesvasútra. A XIX. századi technika már régen elavult.
Láncfűrészes Attasé
2021. október 07. 16:42
Minek az emeletes vonat? Menj ki egy délután a Nyugatiba és ülj fel az S70-re :) A Vál-völgyi kisvasútba ölni a pénzt, az egy kísérleti terep volt, hogy bírja az ország a trollkodást, a totális királykodást stb. Turisztikailag kb. értelmetlen a többihez képest.
Láncfűrészes Attasé
2021. október 07. 16:42
Minek az emeletes vonat? Menj ki egy délután a Nyugatiba és ülj fel az S70-re :) A Vál-völgyi kisvasútba ölni a pénzt, az egy kísérleti terep volt, hogy bírja az ország a trollkodást, a totális királykodást stb. Turisztikailag kb. értelmetlen a többihez képest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!