VR eszközök, melyekkel maximalizálható a vállalati kreativitás

2021. május 01. 16:49

A virtuális valóság (VR-virtual reality) napjainkban egyre divatosabbá váló, széleskörűen alkalmazható elektronikus technológiák gyűjtőneve. Úgy is jellemezhető, mint az ember-számítógép interakció, számítógépes grafika, gépi látás és 3D érzékelés találkozási pontja.

2021. május 01. 16:49
null

Volt idő, mikor a virtuális valóság még csak a játékok világában létezett, ma viszont már számtalan iparágban tölt be fontos szerepet. A vállalati és fogyasztói szektorban viharként tarolta le a technika piacát, egy tudományos fantázia szüleményéből több milliárd dolláros üzletté válva. Ezért bemutatunk néhány olyan felületet a vállalkozások számára, melyek tökéletes társként szolgálhatnak a munka során.

Amazon Sumerian 

Az Amazon Sumerian az AWS (Amazon Web Services) által kifejlesztett virtuális valóság motor. Használata nem igényel VR programozási ismereteket, emellett számos vállalati alkalmazási módszerrel rendelkezik: használható az alkalmazottak oktatására, kereskedésre és értékesítésre, virtuális portaszolgálatra és képzési szimulációra is. A motor integrálódik a népszerű VR platformokkal, valamint az Android és iOS operációs rendszerekkel is. 

Az Amazon Sumerian számos olyan tanulási forrást kínál, amelyek megkönnyítik a VR-motor használatát. Sokrétű alkalmazási módja vállalatok széles skálájának nyújthat optimális segítséget. 

Maya

Az Autodesk által kifejlesztett Maya az egyik legszélesebb körben alkalmazható vállalati VR alkalmazás. Jelenleg az egyik legerősebb motornak számít, melyet alkalmazhatunk 3D rendereléshez és effektek létrehozásához. Használatával lenyűgöző szimulációkat és modellezéseket lehet alkotni, tökéletes választás a részletek szerelmeseinek.

Unity

Az Unity a világ vezető platformja az interaktív, valós idejű 3D tartalmak létrehozására. Megoldást biztosít azon ágazatok számára, melyek az autóiparral, médiával, mérnöki munkákkal és az építőiparral foglalkoznak. 
Számos funkciót kínál a felhasználók számára: játékok és applikációk részletgazdag megtervezését, 3D szerkesztőprogramot, valamint CAD designt (computer aided-design) is.

Google VR mindenki számára

A Google VR a keresőmotor-óriás Google által kifejlesztett virtuális technológia. A motor olyan felületeken alkalmazható, mint az Android, iOs vagy a fent említett Unity, melyekhez szoftverfejlesztő készletet (SDK) is biztosít. Mindemellett két platformot kínál: a Daydream és Cardboard alkalmazásait, melyek csúcsminőséget és megfizethető árat kínálnak a felhasználók számára. 

A VR vállalati alkalmazása egy teljesen új piac létrejöttét teszi lehetővé. A fent bemutatott technológiák lehetővé teszik a vállalatok kreatív csapatai számára, hogy a legmagasabb minőségben tudják kihasználni a virtuális valóság adta lehetőségeket, melyek határa a csillagos ég.

A cikk szerzője Pál Fanni.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!