A beteg növények rossz táplálékot eredményeznek. Ennek kiküszöbölésére a robotok megtanulják, hogyan lehet egészségesen tartani a növényeket, biztosítva a megfelelő tápanyagok beszerzését, és megbizonyosodva arról, hogy a gyümölcsöket és zöldségeket akkor szedik le, amikor azok a legjobbak.
Robotika az élelmiszeriparban
A Norwegian University Of Line Sciences (NMBU) Természettudományi és Technológiai Karának professzora, Pål Johan From olyan projekten dolgozik, amelynek középpontjában az élelmiszertermelésen belüli digitalizáció fokozása áll.
A technológia nem csak az ételek minőségét javítja, hanem olcsóbbá is teszi azokat, valamint minimalizálja a pazarlást. A DigiFoods elnevezésű projekt intelligens szenzoros megoldásokat fejleszt ki az ételek minőségének ellenőrzésére, a gazdaságokban és a gyárakban egyaránt.
Pål Johan From feladata a robotokra koncentrálódik. Azt vizsgálja, hogy a robotok hogyan tudják jobbá tenni az új érzékelőket továbbá, hogy az érzékelők hogyan tudják a robotokat hatékonyabb munkára késztetni. Ez olyan robotokat eredményez, amelyek képesek felismerni a növények betegségeit és meghatározni, hogy mikor a legjobb betakarítani az ételt.