Környezetkímélő reformgondolkodás a szépségiparban

2021. május 16. 15:29

Minden iparágnak megvan a maga ökológiai lábnyoma, a szépségipar bár sokat emlegetett példa, főleg a kemikáliákat használó vegyszer felhasználás miatt, a fodrászat környezeti hatásait igen ritkán vesszük figyelembe.

2021. május 16. 15:29
null

Nincs minden vállalkozásra egyaránt ráhúzható séma. Mindenkinek a saját területén kell megtalálnia, hogyan tudja környezetkárosító hatásait csökkenteni, így a szépségiparnak is. A szépségszalonok működési mechanizmusainak megváltoztatása hatásos lehet. Bár egyre több a pozitív előre mutató vállalkozás, még mindig sok szalon rendkívül mérgező vegyszereket tartalmazó termékeket használ és árusít, melyek nagy része egyenesen a csatornába kerül. Egy, Midlothian városban található szalon azonban azt igyekszik bizonyítani, hogy a környezetbarát megközelítés jövedelmező is lehet.

A skót Gemma Hill tulajdonában lévő Luvely Hair szalon, jó példájával igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy mindenki hozzátehet a fenntarthatóbb jövőhöz. A tulajdonos, aki a közösségi oldalakon botlott a Zöld Szalon Közösségbe, azonnal tudta, hogy részt akar venni a kezdeményezésben. 

A Green Salon Collective az Egyesült Királyság egész területére kiterjedő kezdeményezés, amelynek célja a fodrászipar fenntarthatóbbá tétele. A Luvely, a Wella új WeDo termékcsaládját fogja használni, amelyek 100 százalékban újrahasznosíthatók, tanúsítottan állatkísérlet-mentesek és vegánok. Ezenfelül minden megvásárolt WeDo termékért cserébe a vállalat nyolc darab óceáni műanyag hulladékot távolít el.

A szalon mindent, amit csak lehet újrahasznosít, beleértve a hajat is.

Míg a szalonok többsége mindent egy kukába dob, a Luvely szigorú szelektív hulladékgyűjtési rendszert használ, amely elválasztja a használt fóliákat, a vegyszereket és az egyéni védőeszközöket az újrahasznosításhoz. A hosszú hajat parókagyártó jótékonysági szervezeteknek ajánlják fel, míg a rövidebb hajat összegyűjtik és elküldik egy programnak, amely újrahasznosított nejlonharisnyába tömi és hálóba borítja, hogy olajfogókat készítsen a part menti olajszivárgások elnyeléséhez. 

A haj nem szívja fel a vizet, de elnyeli az olajat, így az felhasználható az olajszennyeződések megtisztítására. 

A Luvely Hair egy jópélda arra, hogy a szépségiparnak is a zöld termékek és a fenntarthatóság felé kell venni az irányt. Szerencsére egyre többen kezdenek eltávolodni a környezetet károsító vegyszerek használatától. A közelmúltban ezt láthattuk olyan újításokkal, amelyek magukban foglalják a víztakarékos, szalon minőségű otthoni használatra szánt hajápoló termékeket és a műanyag csomagolás nélküli szilárd samponrudakat.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!