Vasúti modernizáció TOP 6 technikai újítás sorozatunk - 1. rész.

2021. március 26. 22:25

A vasúti személyszállítás, a nagyfokú mobilitást jelentő gépjármű közlekedés mellett évről évre több utast számol.

2021. március 26. 22:25
null

Az EU-tagállamok vasúthálózatain 2018-ban 8 milliárd utast regisztráltak, 2019 első negyedévében 2,4 százalékkal nőtt az utasok száma az előző év azonos időszakához képest. Ezen felül nőttek az utas bevételek és az átlagosan megtett úthossz is. Azonban a megnövekedett igénybevételhez képest az utasok elégedettségét mindig lehet fokozni, az ugyanis 83 százalékot ért el. Ez a szám kielégítőnek mondható, de lehetne sokkal jobb is.

A vasútüzemeltetési vállalatoknak, ha lépést szeretnének tartani a felhasználók igényeivel, akkor a szolgáltatások minőségében javítást és korszerűsítést szükséges eszközölniük. Összeállítottunk egy hatos listát, azokról a technikai újításokról, melyek általános bevezetésével a vasúti közlekedés élménnyé válik. 

#1. Kiterjesztett valóság és holografikus vetítés a vasút számára

A kiterjesztett valóság (AR) már évek óta készülő technológia a vasúti ipar számára. Ennek megvalósulása nagy segítség volna a probléma elhárításban, és az új munkaerő betanításban.  

Néhány évvel ezelőtt jelentős előrelépésnek számított, amikor az amerikai Keolis Commuter Services intelligens szemüvegeket dobott piacra. Az AR szemüvegek lehetővé tették a helyszínen dolgozók számára, hogy valós idejű képeket továbbítsanak a helyszínről a karbantartási központ technikusainak. Ezzel a lehetőséggel távsegítséggel tudtak megoldást kínálni az irodai dolgozók, a helyszínen lévő kolléga számára, mellyel időt és pénzt takaríthatott meg a vállalat.

Az Egyesült Királyság első nagysebességű vonala, a High Speed 1 együttműködést kötött az NRHS-sel, annak érdekében, hogy olyan AR headseteket vezessen be, amelyek holografikusan kivetítik a digitális eszközöket a valós világba.

Ezek a Microsoft HoloLens headsetek bármilyen helyet oktatási környezetté alakítanak a karbantartók számára, ezzel pedig csökkentik a pályán töltött időt. A HoloLens headset javíthatja a biztonságot, a képzések minőségét, valamint általa az üzemzavar elhárítás is gördülékenyebben.

A vasúti közlekedésre, ahogy a számok is mutatják folytonosan növekvő igény van, annak érdekében, hogy a magas felhasználói tömeget a társaságok ellássák hatékony üzemzavar elhárításra és humán erőre van szükség. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!