Az OECD egyedül Dél-Korea gazdasági előrejelzését javította a tagállamok közül

2020. augusztus 18. 21:23

Dél-Korea gazdasága kevésbé zsugorodik majd a vártnál ebben az évben a gyors kormányzati intézkedéseknek köszönhetően – derül ki az OECD jelentéséből.

2020. augusztus 18. 21:23
null
Takács Zsolt

Ázsia negyedik legnagyobb gazdasága 0,8 százalékkal csökkenhet 2020-ban a szervezet szerint. A júniusi jelentés alapján az ország gazdasága 1,2 százalékkal csökkent volna 2020-ban, amely az egyik legenyhébb lett volna a 37 OECD tag között. A frissített adatok alapján Dél-Korea esetében javult egyedül az előrejelzés a szervezeti tagok között. A második legjobban teljesítő ország Törökország lett, amelynek gazdasága az OECD szerint 4,8 százalékkal csökken majd 2020-ban. 

Az OECD gazdasági előrejelzés Dél-Koreára

Az OECD szerint a koreai gazdaság ugyan gyengült, de az országban hatékonyan és gyorsan kezelték a járványt, megerősítve a gazdaságot is. Az OECD szerint a gazdaság 2 százalékkal is zsugorodhat, ha a járványt nem tudják kezelni. A szervezet szerint az országnak továbbra is tartania kell a laza monetáris politikát, hogy erősítsék a gazdaságot és erősen figyelemmel kell kísérni az ingatlanpiac alakulását. Az OECD azonban figyelmeztet, hogy az alacsony munkatermelékenység negatív hatással lehet a helyi gazdaságra.

A koreai jegybank szerint az ország gazdasága 0,2 százalékkal csökkenhet az évben.

(Borítókép: MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!