Feldman: Kiemelkedően fejlődött az agrárium 2010 óta

2018. november 28. 11:13

A magyar agrárium kibocsátása folyó áron az első, változatlan áron a harmadik legnagyobb volt az Európai Unióban 2010-2017 között.

2018. november 28. 11:13
null

Magyarország mezőgazdaságának termelékenysége valamennyi mutatót tekintve, európai uniós összevetésben is kiemelkedően fejlődött 2010 óta, a kormányzat célja, hogy lehetőségeihez mérten a jövőben is mindent megtegyen az ágazat eredményességéért– mondta a mezőgazdaságért felelős államtitkár Siófokon szerdán.

Feldman Zsolt a Portfolio Agrárszektor Konferenciáján tartott, a mezőgazdaság helyzetét értékelő nyitóelőadásában rámutatott: a magyar agrárium kibocsátása folyó áron az első, változatlan áron a harmadik legnagyobb volt az Európai Unióban 2010-2017 között, az egy hektárra jutó változatlan áron számított bruttó hozzáadott érték 48 százalékkal emelkedett hét év alatt, ami a negyedik legmagasabb volt a közösség országai között.

„Nincs ugyanakkor sem okunk, sem időnk hátradőlni, a verseny rendkívül erőssé vált az elmúlt két évtizedben" – jegyezte meg. 

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2018. november 28. 12:54
Ollllllyan nagyot fejlődött, hogy elfogyott benne a magyar paraszt! Egy kis cselédimport pedig nem migráció, csak Miniszterelnök Urunk bölcs előrelátása! Ládd-e, mit tervezett: "...A népesedési (demográfiai) földprogram kidolgozásával és indításával az NFA tartós (25-50 éves) és örökölhető földbérleti jog keretében földet kíván juttatni a fiatal, gazdálkodni szándékozó pároknak, olyan kikötéssel, hogy a fiatal család letelepszik, gazdálkodik, valamint 2-3 gyermek világra hozatalát és felnevelését is vállalja..." Ez a program azonban az imprealisssta ármányon megbukott, ezért más módszert kellett választani. "A hazai pulykatermelés 40 százalékát adó Gallicoop például 30 kárpátaljai MAGYAR munkás vett fel, de többségük a magyar útlevél birtokában rövid úton TOVÁBBÁLLT, ketten maradtak a cégnél – jegyezte meg Erdélyi István." De ha ők fidesz-cselédség helyett továbbra is nyugatra vágynak magyarszaporítani, sebaj, indul az újmagyar és a Muhi projekt! "Jelenleg indiai dolgozókkal igyekeznek enyhíteni a munkaerőhiányt. Eddig ők váltak be leginkább, de már toboroznak Mongóliában is." Igaz, ami igaz, 700 éve velünk élő indiai NERtársainkra ráfér egy kis vérfrissítés... A mongolok behozásának zseniális terve pedig telitalálat! Fidesz földesurak szolgái lesznek a hajdani hódítók utódai! Orbán Viktor Miniszterelnök Úr revánsot vesz még a tatárjárásért is, meglássátok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!