Mintha örökre lemondtunk volna a magyar euróról

2017. szeptember 12. 09:40

A magyar gazdaságpolitika régi adóssága, hogy nincs tisztázva a viszonyunk az eurózónához.

2017. szeptember 12. 09:40
Madár István

„A magyar gazdaságpolitika régi adóssága, hogy nincs tisztázva a viszonyunk az eurózónához. Részben érthető a hezitálás: az Európai Unióba való belépéssel vállaltuk, hogy »előbb-utóbb« bevezetjük a közös pénzt, viszont a válság kellemetlen tapasztalatai miatt nem sietős érdemi lépéseket tenni az eurózónába lépés érdekében. Ettől azonban még a tények áttekintése elkezdődhetett volna, hogy aztán érdemi vita során kiforrjon valami új konszenzus arról, hogy mit is kell gondolni a magyar euróról.”

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. április 27. 09:24
Nem mondtunk le, de nem is mondhattunk, mert a csatlakozási dokumentumban vállaltuk és eddig - igaz csak mi - az ott vállaltakat rigorózus pontossággal betartjuk. Csakhogy időpont nem volt rögzítve és így élünk azzal a lehetőséggel, hogy a számunkra legkedvezőbb időpontban lépünk be.
drkovax
2017. október 19. 00:41
Az ugye nem zavar, hogy akármilyen kicsivel is, de folyamatosan nagyobb a növekedési rátánk, mint az EU és az EUR-zóna átlaga ? Remélem nem buktál 6.-ban matekból és tudod, hogy ez mivel jár ...
Berecskereki
2017. szeptember 20. 19:19
Az MNB 5 pontja. 1. GDP-, jövedelem- és pénzügyi konvergencia: az egy főre jutó GDP, a bérszínvonal és a pénzügyi közvetítés mélysége egyaránt érje el az euróövezeti átlag 90%-át. 2. Szinkronizáltság: a gazdasági teljesítmény és a hitelezés ciklikus mozgása szorosan egybevágjon az uniós ingadozással. 3. Versenyképesség: A (zömében hazai tulajdonú) középvállalatok hatékonysága érje el a nagyvállalati szint felét. A munkanélküliség stabilan 4% körüli legyen, a foglalkoztatottság 65%-os. 4. A pénzügyi rendszer hatékonysága: A pénzügyi rendszer legyen versenyképes az eurózónában, főként költséghatékonysági szempontból. 5- Költségvetés és prudencia: A költségvetési politika mozgásterének biztosítása érdekében a maastrichti szabályoknál szigorúbb alaphelyzetet kell elérni, 50%-os adósságrátát, egyensúlyi költségvetést. Mi a probléma ezzel?
Karbantartó9
2017. szeptember 15. 13:36
Figyelj, te veréb! Az megvan, hogy a devizahitelesek tragédiáját az okozta, hogy gyurcsány és bandája 2004-2006-ban behazudta, hogy nagy a jólét, pannonpuma, 2008-ra EURO, a sok ember meg elhitte és felvette a devizahiteleket! Hm? Ném ég le a mocsok pofátokról a bőr?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!