Így készül a tökéletes újévi lencsefőzelék!

2025. január 01. 12:05

Ha már csak egy remek recept hiányzik hozzá, akkor jó helyen jár!

2025. január 01. 12:05

Nyitókép: Negyven perc alatt elkészülhet a fenséges lencsefőzelék. Fotó: Mindmegette.hu.

A hagyomány szerint, aki újév napján lencsét eszik, annak sok pénze lesz abban az esztendőben.

Ehhez már csak egy jó recept kell, azzal pedig mi szolgálunk, mégpedig a Mindmegette.hu cikke alapján.

Az előző este beáztatott lencséről leöntjük a vizet és tiszta vízben feltesszük főni. A forrástól számított 5 perc elteltével leöntjük róla a főzőlevelet és forró vízzel felöntve, sóval és babérlevéllel puhára főzzük 15 perc alatt. Közben elkészíthetjük a rántást. 

Ezt is ajánljuk a témában

Olajon megpirítjuk a lisztet, belepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. 

A rántást felengedjük 1 deci hideg vízzel, teszünk bele tejfölt, majd csomómentesre keverjük. Végül belekeverjük a rántásba a kész lencsét. Öt percig forraljuk kevergetés mellett, majd cukorral és némi ecettel ízesítjük, természetesen ízlés szerint. Negyven perc alatt megvan az egész. Jó étvágyat!

Akár fasírozottal is lehet tálalni. Fotó: Mindmegette.hu

Az újévi lencsefőzelék hozzávalói (4 személyre): 50 deka lencse, só, 3 darab babérlevél, olaj, 5 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 deci tejföl, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet. 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
goldie-2
2025. január 01. 16:30
Az se főzött még, aki ezt a receptet írta.
mreinstand-2
2025. január 01. 15:46
Menzarecept, fertelmes. Mennyibe kerül egyébként a lencse Magyaroszágon? Kis csomag egy ezres? Vagy több?
auditorium
2025. január 01. 15:21
Rántás helyett lehet egy kevés süritett (nem édes) paradicsompürét tenni.
véna
2025. január 01. 14:56
Én sose áztatom be előző éjszaka, anélkül is ugyanúgy puhára fő, csak a vizet kell leönteni egyszer a forrás után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!