Miért pont lencse? – öt kiváló újévi recept!
Bármilyen formában is készítsd el a lencsét, biztosan nem lőhetsz mellé, a végeredmény garantáltan nagyon ízletes étel lesz.
Ha már csak egy remek recept hiányzik hozzá, akkor jó helyen jár!
Nyitókép: Negyven perc alatt elkészülhet a fenséges lencsefőzelék. Fotó: Mindmegette.hu.
A hagyomány szerint, aki újév napján lencsét eszik, annak sok pénze lesz abban az esztendőben.
Ehhez már csak egy jó recept kell, azzal pedig mi szolgálunk, mégpedig a Mindmegette.hu cikke alapján.
Az előző este beáztatott lencséről leöntjük a vizet és tiszta vízben feltesszük főni. A forrástól számított 5 perc elteltével leöntjük róla a főzőlevelet és forró vízzel felöntve, sóval és babérlevéllel puhára főzzük 15 perc alatt. Közben elkészíthetjük a rántást.
Ezt is ajánljuk a témában
Bármilyen formában is készítsd el a lencsét, biztosan nem lőhetsz mellé, a végeredmény garantáltan nagyon ízletes étel lesz.
Olajon megpirítjuk a lisztet, belepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
A rántást felengedjük 1 deci hideg vízzel, teszünk bele tejfölt, majd csomómentesre keverjük. Végül belekeverjük a rántásba a kész lencsét. Öt percig forraljuk kevergetés mellett, majd cukorral és némi ecettel ízesítjük, természetesen ízlés szerint. Negyven perc alatt megvan az egész. Jó étvágyat!
Az újévi lencsefőzelék hozzávalói (4 személyre): 50 deka lencse, só, 3 darab babérlevél, olaj, 5 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 deci tejföl, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet.