A tűzijáték után érkezik a Most vagy soha! Petőfi-film a TV2 műsorán

2024. augusztus 20. 20:06

A Petőfi-film 21:30-kor kezdődik majd a tévécsatornán.

2024. augusztus 20. 20:06
null

Nyitókép: Forum Hungary

Augusztus 20-án, Európa legnagyobb, este 9-kor kezdődő ünnepi tűzijátéka után a TV2 műsorra tűzi a Most vagy soha! című filmet.

Mint ismert: a film az 1848-as forradalmat mutatja be, kimagasló színészi teljesítménnyel, páratlan látványvilággal. A filmet a mozikban közel 200 ezren nézték meg, és az érdeklődés a mai napig töretlen.

A filmet a magyar nemzeti ünnep alkalmából mutatták be először, 2024 március 14-én.

Kellenek olyan ügyek, amiken nem vitatkozunk, bárhogy is szavazunk négyévente, és bárhogy is gondolkodunk a világról. Ez egy ilyen film, mert olyan hősökről szól, akik nélkül lehet, hogy ma nem lennénk itt, lehet, hogy nem lenne Magyarország” – mondta akkor, a bemutató napján Rákay Philip, a film rendezője.

Ezt is ajánljuk a témában

A forgatókönyvet Kis-Szabó Márk írta Rákay Philip és Szente Vajk közreműködésével, a rendező Lóth Balázs. Petőfi Sándort Berettyán Nándor játssza. Szendrey Júlia szerepében Mosolygó Sárát láthatják. Jókai Mórt Koltai-Nagy Balázs alakítja, míg Vasvári Pált Fehér Tibor. 

A filmben több más jelentős történelmi alak is megjelenik. Ignaz von Lederert, a császári erők magyarországi főparancsnokát például Lukács Sándor játssza. 

A Most vagy soha! 21:30-kor kezdődik a TV2-n.

Ezt is ajánljuk a témában

„A 12 pont nálatok van?” – mozikban a Most vagy soha!

Videó

Grandiózus látvány, remek díszletek és jelmezek, a romantikus kalandtörténetre szépen „ráfekvő” élő zene és tisztességes színészi játék – a Most vagy soha! fellobbantja a szikrát, és átélhetővé teszi Petőfiék forradalmi tetteit.

 

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2024. augusztus 25. 13:27
Egyrészt ócska volt a film, történelemhamisító fércmű lett, másrészt még mindig nem akarja megérteni a kurzus, hogy SEMMIT nem tudnak eladni, amit erőszakkal próbálak letuszkolni a plebs torkán. Sem idióta, több milliárdért készült vackokat, sem keresztet a Szabadságszobor talapzatán.
files32
2024. augusztus 21. 10:41
Olyan volt mint, A mi kis falunk.
Glück28
2024. augusztus 21. 08:37
Én megnéztem, szerintem minőségi film lett, a szereplők is jól játszottak. Remélem a sok fikázónak nem tartottak fegyvert a fejéhez és nem volt kötelező megnézni nekik.
balbako_
2024. augusztus 21. 05:34
Mi moziban láttuk nagyon jó film volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!