Azahriah másfél órás interjút adott a Le Monde-nak, de csak az orbánozós 5 percet írták meg

2024. július 28. 16:01

A zenész szerint erre egyetlen választ lehet adni: az őszinteséget.

2024. július 28. 16:01
null

Nyitókép: képernyőmentés / The VR

Mint megírtuk: Azahriah nemrég a TIMEOUT podcast legújabb adásának vendége volt, ahol hosszú, kétórás beszélgetésben mondta el, mi történt vele az elmúlt időszakban.

A zenész többek között beszélt arról is, hogy mind a Telex és más ellenzéki sajtóorgánumok, mind a kormánypárti lapok csak árucikként tekintenek rá, és arra használják, hogy

kisajtolják belőle a lehető legtöbb, a saját narratívájukat erősítő, „kattintós” dolgot. 

Azaz vagy a kormánykritikusságot, vagy a zenéi „befogóképességét”, vagy valamiféle karaktergyilkosságot, „ha éppen valakik azt beszélik meg, hogy arra van nagyobb szükség”.

Ezt is ajánljuk a témában

Baukó Attila felidézte ezzel kapcsolatban a francia Le Monde nemrégiben róla készült többoldalas portréját is, amikor is a riporter másfél órán keresztül faggatta. 

Mint fogalmazott: a beszélgetésből mindössze öt perc szólt a közéletről és a politikáról, „mégis a végén az egész cikk arra lett felhúzva, hogy kormányellenes vagyok”.

Azahriah szerint erre egyetlen választ lehet adni: az őszinteséget, bár – mint kifejtette – az elmúlt két évben megtanult ő is óvatosabbnak lenni a nyilvánosság felé.

Rossz a tudat, hogy már gondolkodom rajta, kirakjak-e, megosszak-e valamit, mert ha megszólalok, annak megint mi lesz a következménye. De nem is ez a legnagyobb baj. Hanem hogy a saját környezetemben az ismerősök is a bulvárból informálódnak rólam. Jó lenne, ha a bulvár a propagandával lenne egyenlő, vagyis amit a szennybulvárlapokban írnak, annak ne lehessen hitelességet adni” – magyarázta.

Hozzátette: ő egyelőre mégis azon az állásponton van, hogy ha valamit ki akar mondani, azt igenis lehozza – például Insta-storyban –, 

nem törődve azzal, hogyan forgatják ki, vagy adnak neki minél kattintósabb címet.

Akiknek el akartam mondani ezeket a dolgokat, úgyis érteni fogják, nekem meg jobb a szívem, ha kiadom őket” – szögezte le.

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. július 30. 08:03
Hiába erőlködtök,a fiatalok okádnak a jelenlegi Bástya elvtárstól…🤷‍♂️
madárinfluencer
2024. július 29. 15:08
Azahriah (és Magyar Péter is) lassan rá fog jönni, hogy a másik oldalon is propagandisták vannak, talán még durvábbak is, mert ők nemzetközi szinten művelik a propagandát, a világot uraló mainstream média segítségével.
iphone-13
2024. július 29. 12:53
KIS BUZIGYEREK!
bpeti72
2024. július 29. 10:28
Nem sokára azon fog sírni ez a kis köcsög hogy a kutya sem kíváncsi rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!