Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Idősek otthonába költözött Kern András

2024. június 18. 08:51

Na, nem úgy...

2024. június 18. 08:51
null

Nyitókép: Filmpositive

Idősek otthonába költözött Kern András több színésztársával együtt – például Koltai Róberttel, Bodrogi Gyulával, Jordán Tamással –, persze csak a filmvásznon. A Magyar Mozgókép Fesztiválon (MOZ.GO) tartották ugyanis a Ma este gyilkolunk című film premier előtti vetítését. 

A történet szerint a 76 éves, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész az elmúlásra készülő színésztársaival hat hetet töltött egy színészotthonban. 

A lelassult hétköznapokat azonban egy kegyetlen gyilkosság zavarja meg. 

Az Agatha Christie stílusát idéző alkotást forgatókönyvíróként Köbli Norbert, rendezőként Fazakas Péter jegyzi, a főszerepet Kern András játssza.

Ezt is ajánljuk a témában

A Mandiner korábban ellátogatott a film forgatási helyszínére – a ráckeresztúri kastélyba – is, ahol Kern András lapunknak úgy fogalmazott: örült a főszerepre való felkérésnek. 

Már csak azért is, mert ez egy nagyon nagy szerep, és az embernek ilyen ínséges filmidőkben, amikor a kora miatt már nincs annyira divatban a vásznon, nagyon jó megkapni egy hasonlót. 

Valljuk be: a mozi inkább a fiatalok játéka, ritka, hogy hetven-, hetvenöt vagy nyolcvanéves emberekről szóljon egy történet.”

Ezt is ajánljuk a témában

Humor nélkül a magamfajta ember nem tud jól működni – Kern András a Mandinernek

„Az ember mindig kicsit szívesebben csinálna valami mást, mint amit csináltatnak vele” – mondja nevetve a színész, aki a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjáték főszerepét játssza majd. Kern Andrással a ráckeresztúri forgatási helyszínen beszélgettünk a filmben feltűnő legendás színészgárdáról, a forgatás nehézségeiről és örömeiről, valamint a „régi szép időkről”.

A történetben Kern egy idős színészt alakít, akinek volt hét felesége, de mindegyiket otthagyta. „Talán egy picit embergyűlölő karakter. A többiek kicsit meg is utálják, mert nagyképű, odavan magától, mindenkit letol, mindenkivel összevész, harapós dumája van. Egy jó darabig nem csípik őt ebben a történetben. Aztán kiderül, hogy tulajdonképpen régi sérelmek miatt alakultak ki ezek a tulajdonságai” – jellemezte karakterét Kern.

Majd hozzátette: egyszerűen csak olyan, mint minden színész, aki szereti, ha sikeres, és most úgy néz ki, nem lesz az, és nem is fog semmit játszani többé. Bekerül egy öregotthonba, és itt unatkozni fog.

Sok baja van: nehézkes és rigolyás – ami tőlem egyáltalán nem áll távol” 

– jegyezte meg nevetve lapunknak.

Ezt is ajánljuk a témában

Olyan csapatban forgatok most, amiről csak álmodni lehet – Koltai Róbert a Mandinernek

„Én csak akkor vagyok jó, ha a többiek is jók. Tehát nincs ellendrukkolás – minél ügyesebb a partner, minél jobban odateszi magát, minél szebben alkot meg egy pillanatot vagy egy figurát, annál jobban tudok arra én is reagálni, vagy hozzátenni a magamét” – meséli Koltai Róbert a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjáték forgatási szünetében. A színészt a ráckeresztúri Brauch-kastély udvarában csíptük el.

A filmszemlén a Tények Plusznak Kern András azt is elárulta:

„Egy olyan társaság volt együtt, akikkel amint volt egy perc időnk, akkor rögtön régi történeteket kezdtünk el mesélni, mint ahogy a mi korosztályunk hajlamos erre, és azok nagyon szórakoztatóak voltak. Ez a szórakozás eltartott másfél hónapig, ameddig forgattuk ezt a filmet.

Ezt is ajánljuk a témában

Mi nem az élet vagyunk, de olyanok vagyunk, mint az élet – Bodrogi Gyula a Mandinernek

„Egy színész, ha színész, élete végéig az. Ezt nem lehet máshogy. Bírni kell! Lehet, hogy egy idő után valaki már nem játszik színházban vagy filmben. De ő maga örökké színész marad, aki valamit mindig el akar mondani” – magyarázza Bodrogi Gyula. A ráckeresztúri Brauch-kastélyban találkoztunk vele a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjáték forgatásán.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tapeino
2024. június 18. 14:49
Lesz a filmben néger is ?
21 gramm
2024. június 18. 14:00
Akkor megnyugodtam. Nem hal éhen a művészúr...
Akitlosz
2024. június 18. 13:35
Az van, hogy fiatal színész el tud játszani öregembert, smink, CGI aztán 80 évesnek néz ki. Vannak már öregítő technikák. Egy idős színész viszont nem tud eljátszani egy fiatalt, mert a fotelből felállni sem képes úgy, ahogyan azt egy fiatal csinálja.
Darthvader
2024. június 18. 12:41
Komolyan vettem a címet és már kezdtem megbocsátani a tilosban parkolásait. Így viszont nem nézem meg a filmet, és erre beszélek rá mindenkit. Aki akkora paraszt, mint Kern, azt nem késő bojkottal jogkövetésre rábírni. Arra, amire sok "közembernek" simán sikerül rávennie magát. Neki láthatóan nem megy és még büszke is rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!