Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Mitől lehet okos az otthonunk?

2024. március 21. 06:34

Körülöttünk már minden okos, gondolják sokan, pedig az automatizált nem ugyanaz, mint az okosotthon.

2024. március 21. 06:34
Woman,Using,Smart,Wall,Home,Control,System
Böjtös Gábor
Böjtös Gábor

Nyitókép: Shutterstock 

A tárcsázós telefont, orsós magnót, Raketa porszívót használó emberek nagy technikai vívmányként élték meg, hogy a kilencvenes évek félig digitális telefonjai faxot küldtek, telefonszámot jegyeztek meg, az első mobiltelefonokkal pedig nemcsak szöveges üzenetet lehetett elküldeni egy másik készülékre, hanem a Snake is futott rajtuk, amely az első igazán jelentős eredményeket elérő videójáték volt a mobilpiacon. Most pedig? A porszívó akár automatikusan elindul, ahogy rányomunk a telefonunkra telepített alkalmazásra, a termosztátot szintén távolról vezérelhetjük, a telefonunk képernyője pedig már tolja is vissza a fényerőt a sziporkázó napsütésben, ahogy kiérünk egy alagútból. Na várjunk csak! Akkor most már minden okos? Ha a házban van néhány mozgásérzékelős lámpa vagy energiamegtakarításra képes konnektor, akkor okosházban élünk? Nos, a helyzet azért nem ilyen egyszerű, mert egy komplett okosotthon ennél összetettebb; de nem annyira és nem olyan magas összegért, mint elsőre képzelnénk.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-137
2024. július 13. 18:43
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­k­­e­l­­d­­­ ­a­­­ ­s­­z­e­x­i­ ­­­p­u­n­­­c­i­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Vasalo
2024. május 18. 13:55
Sajnos sok esetben az okos otthon a mocsárig süllyeszti a tulaj intelligenciáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!