Sokkoló: az egyik legnépszerűbb ropogtatni való is szerepel a legártalmasabb ételeink listáján
Rákkeltő anyagok – kiderült, melyik három összetevő a legveszélyesebb az élelmiszerekben.
Farkas Richárd írása a Mandiner hetilapban.
Új év, új én – mondják sokan. Túl vagyunk a kalóriáktól roskadozó ünnepi gasztrotúrán és az újévi „fogyni fogok, sportosan és tudatosan élek” fogadkozásokon. Mögöttünk van a sokszor komor január, így az év legszomorúbbnak címkézett napja, a blue monday is. Életünk bármely aspektusát vizsgáljuk is, az étkezési szokásainknak nagy szerepük van fizikai és mentális egészségünk alakulásában. Hogyan alakultak e szokásaink az év elején pár évtizeddel ezelőtt, és mik a mostani trendek étkezésünk tekintetében? Hússal vagy hús nélkül?
Ahogyan a kerti munkának és a zöldséggyümölcs termésnek, úgy a húsalapú táplálkozásnak is megvan a maga szezonja, mégpedig a téli hónapok. A régi idők falusi emberei számára az év ez időszaka kiemelten fontos volt – s vitathatatlan, hogy a falusi közösségi élet egyik legmeghatározóbb eseménye a mai napig a disznótor.