Iskolázatlan eleink időtlen bölcsessége

2024. január 24. 22:18

A modern építészet jórészt az egóról és a személyes kreativitás öncélú fitogtatásáról szól, a népi építészet célja ezzel szemben a közösség építése, valós szükségleteinek kielégítése volt. Bár nem tanítják, a régiek tudása a jövő emberének is fontos inspiráció lehet.

2024. január 24. 22:18
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

Egyetemi éveim alatt Washingtonban töltöttem a szakmai gyakorlatomat. A ház előtt, ahol laktam, mindig egy öreg amerikai autó állt, hátsó lökhárítóján furcsa matricával: „Architecture is politics” (az építészet politika). Tetszett, bár kevéssé értettem. Mai fejjel már tudom, hogy semmi nem határozza meg jobban az építészetet, mint a politika – s csak nagyon kevés dolog határozza meg jobban a politikát az építészetnél. Ez a két világ együtt pedig alapvetően meghatározza az életünket.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2024. január 27. 20:25
Gyönyörű mucsai proliszopkodó cím. Hiába, a plebiszciter Romungrólandban már sikk bunkónak, butának és iskolázatlannak lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!