Több ezer nő perelheti be a Disney-t

2023. december 09. 10:57

Mert ugyanazokért a munkákért kevesebb bért kaptak a férfiaknál. Ez pedig Kaliforniában nem megengedett.

2023. december 09. 10:57
Disney

Jóváhagyta egy bíró, hogy a Disney 9000 női alkalmazottja közösen perelhesse a vállalatot, mert állításuk szerint alacsonyabb fizetést kaptak ugyanazokért a munkákért, mint férfitársaik. A Variety című lap azt írta, ez a valaha volt legnagyobb jóváhagyás csoportos kereset Kalifornia állam azon törvénye alapján, ami e téren is tiltja a nemi diszkriminációt.

Az óriásvállalat közleményben reagált a történtekre. Jelezték, vizsgálják lehetőségeiket – korábban pedig azzal érveltek, hogy az ügy olyannyira szerteágazó, hogy nem volna kezelhető: a felperesek több ezer munkakörben kívánják összehasonlítani a kereseteket, amelyeket menedzserek ezreinek döntései alapján határoztak meg, fűzte hozzá a HVG.

Nyitókép: Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lobodi
2023. december 09. 16:49
Hogyan állapítják meg, hogy melyik alkalmazott nő? Vagy ilyenkor mégis csak 2 nem van?
kizokkentido
2023. december 09. 14:32
A magyarok sem kapják meg ugyanazért a munkáért ugyanazt a bért amit a nyugati dolgozók, még túlórákkal sem, hiába vagyunk az elszabott unio tagjai.
survivor
2023. december 09. 13:41
Először be kéne bizonyítani az azonos/egyenlő munkát.
Dunhill67
2023. december 09. 12:32
helyes...fingassák csak meg ezeket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!