Kifakadt az RTL sztárja: „Az Eszenyi-ügynek nem az lett a vége, amire sokan számítottak”

2023. november 18. 10:25

„Egy idő után belefárad, kiég az ember abban, hogy ugyanazt ismételgeti. Nekem elég erős hiányérzetem van” – fogalmazott Lengyel Tamás.

2023. november 18. 10:25

Mint arról korábban a Mandiner beszámolt, Geszti Péter „Adom a napom” című műsorának vendége Lengyel Tamás volt, aki kifejtette álláspontját a Nemzetiben történt balesettel, valamint Vidnyánszki Attila lemondásával kapcsolatban. Mint fogalmazott: nem ért egyet a dolgok alakulásával. Erről itt olvashat bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Lengyel Tamás Vidnyánszkyról: Nagyon rossz szájízt okoz a mellette felszólalóknak a névsora

„Olyan, mintha ez egy megkoreografált, előre eltervezett dolog lenne” – fogalmazott a színész.

Lengyel Tamás az Eszenyi-ügyről is kifejtette véleményét

A színész a műsorban az Eszenyi-ügyről is elmondta, mit gondol.

Az Eszenyi-ügyről

2020-ban nagy botrányt kavart, hogy Eszenyi Enikő vezetése alatt a Vígszínház számos színésze döntött úgy, hogy felbontja szerződését az intézménnyel. Az érintett művészek nyilatkozata szerint az „Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikációja hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal”. A nyilatkozat aláíróinak egyike Lengyel Tamás volt.

Ezt is ajánljuk a témában

Eszenyi Enikő agresszív kommunikációja hozzájárult szerződésünk felbontásához

Szolidaritást vállalunk minden jelenleg is ott dolgozó kollégával, aki a hatalommal való visszaélés áldozata.

Mint a műsorban Lengyel Tamás fogalmazott, szerinte „ennek az Eszenyi-ügynek nem az lett a vége, amire szerintem sokan számítottak, és emiatt sokan le is csatlakoztak erről”. A színész szerint

egy idő után belefárad, kiég az ember abban, hogy ugyanazt ismételgeti. Nekem elég erős hiányérzetem van ebből a szempontból, hogy nem született egy mondás, hogy ez megfelelő magatartás-e a munkahelyen vagy sem, ami történt ezzel a hetven x emberrel az Eszenyi részéről…”

Mint hozzátette: „egyébként megszületett egy etikai kódex. De hogy betartják-e, hogy annak van-e következmény – ha történik egy ilyen, akkor nem a hierarchikus félelem lép-e életbe a színésznél, hanem bízik abban, hogy ennek az igénybevételével az ő problémája megszűnik… ebben én nem vagyok biztos, meg nincs is rálátásom erre”.

***

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik