Elhatárolódik a Magyarságkutató Intézet a korábbi pozsonyi csatás animációtól

2023. július 10. 12:51

Az új vezetést kapott Magyarságkutató Intézet közölte: a honfoglalást szentesítő pozsonyi diadal hőseivel és a reális tárgyi ismereteken nyugvó nemzeti büszkeség ügyével vállal közösséget.

2023. július 10. 12:51
null

A pozsonyi csatáról csak az eseményhez méltó módon szabad megemlékezni – áll a Magyarságkutató Intézet új állásfoglalásában. Az intézet élére nemrég érkezett egy új vezetés, amely közleményt adott ki a 2020-ban sok vitát kiváltott, pozsonyi csatára emlékezni kívánó animációs filmről. Eközben egy újabb cikket is publikáltak magáról a történelmi eseményről.

Közleményükben azt írták:

„1116 évvel ezelőtt, ezekben a napokban zajlott a 907. évi pozsonyi csata, amelynek a jelentőségét nem lehet túlbecsülni. A magyarság Kárpát-medencei megmaradása sokban függött ettől az eseménytől .

Sajnálatos, hogy 2020-ban – a Magyarságkutató Intézet előző vezetése alatt – több szakmai figyelmeztetés ellenére elkészült egy olyan animációs film a csatáról, amely az akkori főigazgató irányításával egy torz, szakmai hitelességet nélkülöző képet mutat.

Mivel az alkotás a Magyarságkutató Intézet új vezetése által képviselt hitelességnek, szigorú szakmai kritériumrendszernek nem felel meg, ezért annak oktatófilmként való használatát az intézet nem támogatja; azzal semmilyen közösséget nem vállal. A Magyarságkutató Intézet a honfoglalást szentesítő pozsonyi diadal hőseivel és a reális tárgyi ismereteken nyugvó nemzeti büszkeség ügyével vállal közösséget.”

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 10. 21:30
Majd csinálnak a zsidók hungarofób színészekkel. Nagy Ervinnel, Noárral...amiből kiderül majd, hogy véletlenül győztek. Azt tudjuk, hogy teljesen feleslegesen.
Almassy
2023. július 10. 20:08
Basszus az új komment-rendszer óta, troll-paradicsom lett itt. Bár a troll sem él meg visszajelzés nélkül.
fintaj-2
2023. július 10. 19:19
Válasz Inhalernek. "A tárgyi tévedés még hagyján, nem ez a baj vele. Maga a csata ábrázolása olyan, hogy fogja a fejét az ember. Úgy ábrázolja, hogy a döntő pillanatban a magyarok, NEHÉZPÁNCÉLOS lovassággal rohamoztak bele egyenesen a német fellállt lándzsás gyalogságba!! És a szekertáboros erődítményt rohamoztak mint valami páncélos csatában. A szervező szégyellte a magyar harcmodort vagy mi?? Hát pont erre kéne büszkének lenni." Ebben az esetben nem a harcmodorra kell büszkének lenni, hanem az agyonhallgatott, többszörös túlerőt megosztó taktikai magyar győzelemre. Oka van annak, hogy nem lényeges részletek miatt akarják egyesek a magyarok győzelméről a részletekre terelni a figyelmet. Valószínű, ha nem lett volna ez a film sokan még azt sem tudnák, hogy Pozsony mellett vívták ki a magyarok Kárpát-medencei megmaradásukat.
bispora
2023. július 10. 16:48
Hát nem a "Pozsonyi csata" ciki, hanem az, hogy Káslernek kellett valami jó pozíció aggastyán korára és a Magyarságkutató Intézet tetszett meg neki. Horváth-Lugossy Gábor 2019-től nem csak a filmhez asta a nevét, hanem a magyar királysírok, honfoglaló magyarok genetikai elemzésének elindítása is. Amit Gábor köszönünk szépen, nagyon nagy teljesítmény volt. Kár, hogy nem jutott több időd ebben a fontos pozícióban. Mert az öregember azért nagyot eddig sem alkotott...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!