100 portré

2020. február 19. 13:55

Gömör Tamás fotói a Hadikban.

2020. február 19. 13:55

Gömör Tamás 100 portré című albumának bemutató kiállítása március 7-én a Hadik Kávéházban nyílik 16 órakor, és egy hónapig látogatható. A kötet az elmúlt 20 év válogatott munkáit tartalmazza, portréképeket leginkább közismert zenészekről, képzőművészekről, színészekről, filmesekről. Majdnem 20 Kossuth-díjas művész képmása jelenik meg a könyvben, de Mario Vargas Llosa személyében egy irodalmi Nobel-díjas is.

Mario Vargas Llosa

 

„Első megjelent portréképemet Kállay Ferenc színművészről készítettem, ami egy huszonéves fotós számára nagy megtiszteltetés volt. Utólag úgy látom, inkább volt ez egy riportfotó, mint tudatosan megkomponált kép. Mint sok pályatársam, magam is a Práter utcai fényképész iskolába jártam, majd Londonban folytattam a fotográfiai tanulmányaimat, ahol négy hónapot töltöttem el Francis Looney professzionális portré-, divat- és glamourfotós műtermében. Sok műfajban kipróbálhattam magamat, a riportfotótól a divatképek készítéséig, de igazán a portréfényképezés körülményei, hangulata varázsolt el. Szeretem a különleges embereket, nem csak azokat, akik ismertek és méltán híresek, hanem azokat is, akik nagyon mások, mint én. Elsősorban a kíváncsiság a legmotiválóbb számomra” – vallja eddigi pályafutásáról az alkotó.

 

100 Portré – HADIK KÁVÉHÁZ GALÉRIA (1111 BUDAPEST, BARTÓK BÉLA ÚT 36.)

2020. március 7. - április 8.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2020. február 19. 14:03
Szart sem ér a tudománya, ha nem tud egy tenyéren egy tintafoltot 200 m-ről lekapni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!