Steve Rasnic Tem: UBO

2017. március 13. 10:38

Miért mondom mindig, hogy egy regény első oldala kulcsfontosságú? Steve Rasnic Team idén megjelent regénye, az UBO szinte tökéletesen teljesít ezen a téren, és egyben kitűnő példa.

2017. március 13. 10:38
Kánai András

Miért mondom mindig, hogy egy regény első oldala kulcsfontosságú? Steve Rasnic Team idén megjelent regénye, az UBO szinte tökéletesen teljesít ezen a téren, és egyben kitűnő példa. Egy titokzatos épületben vagyunk, ahol leginkább 20-40 éves férfiak élik borzalmas, eredeti sorsukból kiforgatott életüket. A legrosszabb, hogy nem értik, miért történnek velük a szörnyűségek. Az UBO első jelentében megtudjuk, hogyan kerültek ide: valamelyikük épp feleségük mellett feküdt az ágyban, amikor óriási, rémisztő kinézetű csótány jelent meg, eltakarva a csillagos eget, ráborult az emberre, elszakasztva nejétől, és szinte álomszerű utazásra emelte, melynek végállomása egy UBO feliratú, raktárépülethez hasonló, elhagyatott helyre.

Itt azonban nem ér véget a történet, épp csak elkezdődik: a hónapok, évek óta foglyként élők egy-egy emberszörnyeteg – Himmler, Hasfelmetsző Jack, tömeggyilkosok, szadista vadállatok – elméjébe kerül, hogy annak átélje tetteit, gondolatait. A tökéletes azonosulás persze elkezdi kicsinálni az embereket. Az ellenállás hasztalan, mert már csak fogvatartóik gondolatára is reszketni kezd a lábuk. Nincsenek itt lázadók, csak reménytelenül továbbélők, néha hetek is eltelnek, míg a ronda lények a kiválasztottakat e rémületes szerepjátékfélére kényszerítenék.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!