Kína lesz a világelső mesterséges intelligenciában?

2017. február 09. 14:30

Kínában nagyon felpörögtek a mesterségesintelligencia-fejlesztések. Az ázsiai ország több részterületen már le is hagyta az Egyesült Államokat.

2017. február 09. 14:30

Az amerikai kormány beszámolója és mások alapján is mesterségesintelligencia-technológiákban a kínai cégek lehagyják az amerikaiakat. Kínában több tudományos dolgozat jelenik meg a mélytanulásról, több az MI-vel kapcsolatos szabadalmi beadvány is.

Shigeoki Hirai, a tokiói Új Energia és Ipartechnológiai Fejlesztési Szervezet szakértője szerint a kínai MI-szabadalmak nemcsak mennyiségben, de minőségben is megelőzik az amerikaiakat.

A beszámolók kiemelik, hogy Kínában egyre több kockázati tőkét fektetnek mesterségesintelligencia-fejlesztésekbe, robotikába és a dolgok internetébe (IoT), és idén az eddiginél is nagyobb lehet a növekedés üteme.

A legsikeresebb kínai MI-vállalkozás a Baidu a Szilícium-völgyben is alapított mélytanulás-központot. Beszédfelismerő technológiájukat a világ legjobbjának tartják. Emellett (többek között) képfelismeréssel, önvezető autókkal és gépi fordítással is foglalkoznak.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2017. február 13. 10:49
A hülyék! Nem tudják, hogy a tudás alapú társadalom egy bolsilibsi csökevény! A jövő a munka alapú társadalomé. Ennyit képtelen felfogni az a sokmilliárd idióta! Pedig a Vértes Géniusza már milyen régen meghirdette!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik