Szívverés lehet a jelszó elektronikus egészségügyi adatainkhoz

2017. január 27. 08:30

Hagyományos titkosítási módszerek helyett szívverésünkkel férhetünk majd hozzá kényes egészségügyi adatainkhoz.

2017. január 27. 08:30

A személyes elektronikus egészségügyi adatokat védő, a páciens saját szívverését felhasználó módszert dolgoztak ki a New York állambeli Binghamton Egyetem kutatói.

„Mivel a hagyományos titkosítási megoldások fokozatosan helyettesítik a klinikaközpontú egészségügyet, érzékeny adatokat védő egyszerű, hozzáférhető és költséghatékony eljárást akartunk kitalálni” – magyarázza Zhanpeng Jin professzor.

A páciensek adatait egyedi elektrokardiográfiájukkal (EKG) kódolták, lényegében szívveréssel nyitják meg és zárják le a fájlokat.

„Amikor EKG jeleket gyűjtöttünk klinikai diagnózisokhoz, majd hálózatokon keresztül továbbítottuk elektronikus egészségügyi tárházakba, a jeleket adattitkosításra is felhasználtuk. Ezzel a stratégiával minimális költségek mellett növeljük a biztonságot és a magánszféra védelmét” – folytatja Jin.

Az EKG viszont a korral, betegségek és sebesülések miatt változhat. A kutatók e változók figyelembevételén is dolgoznak.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!