Szepsy 100: felbontottuk a legdrágább magyar fehérbort

2017. január 20. 12:40

Százezer forint volt palackja, csak száz darab készült belőle. A Furmint Február sajtókóstolóján Kézdy Dánielnek köszönhetően megnyílt egy magnumnyi Szepsy 100, Szepsy István és a Szent Tamás Pincészet közös Úrágya-dűlős furmintja.

2017. január 20. 12:40

Jó tíz-húszperces zárkózottságot követően hihetetlen vibrálás, citrusok, a legvégén egyértelmű grapefruit. Etalon, méltán lehetnek rá büszkék készítői és a tokaji borvidék. Még kimondottan fiatal, a magnumpalacknak köszönhetően valószínűleg átlag fölötti hosszúságú életpálya áll előtte. Nem beszélve arról a száz palackról, aminek ritkaságuk okán minden egyes palack felbontásával csak nő az értéke.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. február 01. 15:54
Ára van ennek nem értéke.
2017. február 01. 00:38
Akkor ez nem egy kannás bor? :) Mellesleg megjegyezném, hogy aki ennyi pénzt kiad egy üveg borra, bármilyen legyen is az, az az ember a vásárlásával azt is bebizonyítja, hogy végképp alkalmatlan az egészsége erkölcsi normák szerinti társadalmi együttélésre!
Autofocus
2017. január 24. 22:07
Örülök neki hogy vannak normális gondolkodású emberek, akikből nem idegrángást hanem büszkeséget vált ki egy ilyen hír.
bunko_jobbos
2017. január 24. 22:07
Igen, emlékszem, azt mondta, hogy azért dob ki ilyen áron, hogy megmutassa, hogy a magyar bor is ér annyit, mint a többi. Sajnos észrevettem, hogy csak azt becsülik az emberek, ami drága. Természetesen én sem vennék ennyiért ilyet, de a lényeg, hogy ez üzlet, és mi is felnőttünk hozzá. A románok, tótok biztosan nem tudnak ilyet. Ott Becali feszítővassal esett a Bentley-ének. Én büszke vagyok, hogy ilyen kivételes emberek élnek a hazámban. Az irigy prolikat meg hagyjuk pcsába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!