Egyre nagyobb teret nyernek a Champagne-nyal megegyező módszerrel és szőlőfajtákkal készülő angol pezsgőt az Egyesült Államokban. Míg a brit termelők azon vitáznak, milyen egységes név alatt fussanak pezsgőik, az amerikai borpiac már ki is talált egy brandet, amit amilyen gyorsan csak lehet, le is védetnének, írja a The Drinks Business.
A terv szerint a British Fizz PDO-ba tartozna minden olyan hagyományos, tehát champagne-i metódussal készített palackos erjesztésű pezsgő, amely az Egyesült Királyság területén termelt bármilyen, az OIV által jóváhagyott szőlőfajtából készült.
A British Fizz márkanév egy New York-i borkereskedésnél jelent meg először, és egy amerikai borkereskedő szerint kézenfekvő választás, ráadásul sokkal jobban hangzik, mint a most használatos english sparkling wine, mivel a fogyasztó jellemzően két dologra emlékszik egy ilyen tételt követően: hogy brit volt, és hogy volt benne buborék.