Január 15-én a Duna Worldön is lemegy Tallián Hedvig Szepsy-filmje

2016. december 08. 19:11

A Szepsy István mádi borászt bemutató A szeretet mint tőke című 50 perces alkotást az Uránia Nemzeti Filmszínházban megtartandó csütörtöki díszbemutató után a köztelevízió is műsorra tűzi: január 15-én a Duna Worldön lesz látható a film.

2016. december 08. 19:11

Tallián Hedvig újságíró Tóth Gábor operatőrrel hat éven keresztül forgatott A szeretet mint tőke című alkotása felrajzolja Szepsy István szakmai és lelki útkeresését. A filmet csütörtök este mutatták be az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A borász mellett a filmben megszólalnak pályatársak, szakírók, családtagok, többek között ifjabb Szepsy István borász, és kirajzolódik az a szellemi háttér, amelyből Szepsy István elindult: a család egyik őse az 1576-ban született Szepsi Laczkó Máté, akihez az aszú első leírása fűződik, mesélte a távirati irodának Tallián Hedvig, hozzátéve, a nézők a mádi Szent Tamás-dűlőt is megismerhetik rügyfakadástól az aszúszemek megszületéséig.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap támogatásával forgatott portréfilmet 2017. január 15-én, vasárnap a Duna World csatorna is műsorára tűzi. (MTI)

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik