Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Elvis Presley '56 előtt tisztelgő dalát dolgozta fel egy magyar zenekar

2016. október 23. 14:52

Elvis Presley az '56-os magyarok emlékére énekelte el a Peace in the valley (Béke a völgyben) című dalát. Most ezt egy Elvist játszó magyar együttes dolgozta fel a forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából.

2016. október 23. 14:52

Elvis Presley az Ed Sullivan showban énekelte el a Peace in the valley című számot a magyar forradalmárokra emlékezve. Az énekes a műsorban a magyaroknak való adakozásra kérte az amerikaiakat.

A szabadságharc hősei előtti mély tiszteletüket kimutatva az Ed Philips and The Memphis Patrol formáció Ferenczi György EMeRTon-díjas magyar szájharmonika-művésszel és énekessel kiegészülve lemezre vette Elvis Presley Peace In The Valley c. dalát” – posztolta a Facebookon az Elvis számokat játszó zenekar.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2019. november 10. 15:43
Elvis örök, remélem a gyönyörű dal jóslata, Peace in the valley az egész Kárpát-medencére vonatkozik végre.
Zolka-50
2019. szeptember 26. 05:07
Szép legenda. A valóság: A valóban megható képsorokat a TV2 Napló c. műsorának egy 2004-es adásában mutatták be először Magyarországon. És a világon először is. Ugyanis akkor készültek. A riportban arról beszéltek, hogy egy addig "titkokban maradt" felvételre bukkantak, amelyben maga a Király buzdít adakozásra az '56-os menekültek számárára. A riporter szerint Elvis dalát a pesti forradalom képeivel festették alá a Sullivan Show műsorkészítői, és az énekes sok amerikait állította magyarok mellé. A "rendkívül ritka" műsor eredetijét azonban bárki megnézhezi a YouTube-on. Abban nyoma sincs a megrendítő '56-os képeknek, egyszerűen csak Elvis énekel egész idő alatt. Viszont egyetlen szót sem mond a magyarokról. Az Ed Sullivan Show Amerika legnézettebb televíziós műsora volt. Elvis 1957-es fellépését külön is kiemelik az életrajzok. Egyrészt mert öt számot is előadott itt, köztük a világhírt meghozó Love me tender-t. Másrészt mert ez volt az a híres adás, amikor a tévések annyira féltek, hogy be fogja mutatni megbotránkoztató csípőmozgását, hogy kizárólag deréktől felfelé merték mutatni. A magyarokkal való szolidaritást az Elvis-krónikák nem említik. Nem véletlenül. A 22 éves Presley a műsorban valószínűleg új dalaira koncentrált, s nem arra, hogy színpadra lépése előtt a műsorvezető a magyarok ügyéről beszél majd a közönségnek. E gesztusért utólag köszönet jár Ed Sullivan-nek, aki akkoriban kettejük közül a híresebb volt, s ily módon sok pénztárcát megnyithatott. Elvisnek azonban nem sok köze lehetett a felkonferálás szövegéhez. Magát a dalt sem ő írta, ez egy ismert gospel, amit Mahalia Jackson adott elő először húsz évvel korábban. Sullivan ki is akarta húzni a repertoárból, de Elvis ragaszkodott hozzá, hogy előadhassa. Nem a magyarok miatt, hanem mert az anyukájának ez volt az egyik kedvenc száma. A kamu vágóképekkel felturbózott tévéadás szilárdan tartja magát, évről-évre újra felbukkan, mint korábban eltitkolt felvétel, már a TV2-s kommentár is lekopott előle. De ez végülis nem baj, Elvis megérdemli a díszpolgárságot és a közteret is. A csípőmozgásával óriási szögeket vert a kommunizmus koporsójába.
3M..
2019. szeptember 26. 05:05
Dehogynem. Szebb Jövőt!
buckafej
2019. szeptember 26. 05:05
Elvis nem volt cigány, ne irkálj hülyeségeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!