Az univerzum nagy részébe sosem fogunk eljutni

2016. május 13. 11:05

Ha minden jól megy, az emberiség akkor is csak a megfigyelhető univerzum töredékét, a saját Lokális Csoportját járhatja be. Minden a sötét anyag miatt van.

2016. május 13. 11:05

Még ha minden jól megy, akkor is csak a szomszédos két galaxisba tud ellátogatni az emberiség az In a Nutshell videója szerint. Az univerzum Lokális Csoporton kívüli területei már most is túl messze vannak, és olyan sebességgel távolodnak, amit sosem fogunk beérni.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. május 18. 21:34
Egyszer láttam erről egy filmet, de kár, hogy nem jegyeztem meg, hogy mitől zuhan újra össze elméletileg. Pedig akkor nagyon logikusnak tűnt.
Csomorkany
2016. május 17. 15:19
Csak két galaxis? Ez dráma. Igazi dráma.
Szunktokecsa
2016. május 17. 12:43
Ez bárkinek is újdonság? Örülhetünk, ha a naprendszeren belül elboldogulunk... Az 50-es, 60-as években még naivan hittek a gyors fejlődésben, hogy a század végére már megindul a naprendszer meghódítása (lásd:2001 Űrodüsszeia, Alfa Holdbázis stb.). Na ehhez képest a valóság teljesen másként alakult. Még a Holdon sem tudott az emberiség tartósan megtelepedni. Személy szerint egyébként ebben nem is látok semmi kivetnivalót. Lenne épp elég probléma itt a Földön - bioszféra összeomlása, klímaváltozás, demográfiai robbanás... A jelek szerint ezekkel sem tudunk mit kezdeni.
kukagyerek
2016. május 17. 12:43
"Az univerzum nagy részébe sosem fogunk eljutni" ---- Még a kisebbikbe sem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!